美国, 旧金山, 管道餐馆/Stanley Saitowitz | Natoma Architects

建筑师:Stanley Saitowitz | Natoma Architects

地点:美国,加利福尼亚州,旧金山

设计组:Stanley Saitowitz, Alan Tse

总承包商:Brian Spiers

声学设计:Dale Pekrul

项目时间:2007年

摄影:Rien van Rijthoven

 

 

管道餐馆是一个脱胎于现场环境的妙手偶得作品。位于新住宅楼一层的商业用房天花低矮、布满了服务于上部住宅的水管、喷淋装置和电线管道,相当杂乱。如果要覆盖这些管线,势必会使室内空间显得更加局促。这个设计的做法是反其道而行之,布置了更多的管线以平衡现有的杂乱管线,调整出一个新形势来。这也是餐馆名字的由来。

餐馆入口处是一个长壁炉。壁炉后面就是整齐的桌椅。一组组镀锌或黄铜色的管道像屏风一样将部分桌子分隔开。右边是成簇的管道组成的开敞酒吧区,酒瓶放置在玻璃的酒架上面。另一端是一个长凳的宴会区域,拥有迷离的灯光,并由管道分隔成不同的壁龛式的餐区。在餐馆的尽端,另一些管线划分出开敞的厨房,灯火通明,好似一个表演厨艺的舞台。坐在这些管线附近的顾客自然可以欣赏这些厨艺表演。地面上铺有黑色花岗岩的小路,黑檀面层的桌子则放置在大面积的灰木垫区域。

厨房的后面是被一个玻璃和管道包围的酒窖和包间。酒存放在这个穿孔的黑檀木板墙上。再往里就是磨砂玻璃包围的卫生间。卫生间有个通常的水池和其上长长的镜子。

整个餐馆的氛围在前卫、时髦的同时,又不失尊贵和温馨。此处管道的巧妙运用反驳了那个古老的格言,巧妇难为无米之炊。

 

原文:http://www.archdaily.com/31693/conduit-stanley-saitowitz-natoma-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Stanley Saitowitz | Natoma Architects

Location: San Francisco, CA, USA

Project team: Stanley Saitowitz, Alan Tse

General Contractor: Brian Spiers

Acoustics: Dale Pekrul

Project year: 2007

Photographs: Rien van Rijthoven

Conduit Restaurant emerged from the found circumstances. The ground floor commercial space in a new residential building had a low ceiling and a tangled maze of plumbing, sprinkler and electrical conduits serving the residences above.

 

To cover these pipes would have further reduced the space. Instead, even more conduits were layered over the existing to counteract and remediate the situation.

 

The design inspired the name……

At the entry is a long fireplace. Behind, table seating fills the room. A series of conduit screens in galvanized or copper color divide the tables. On the right is an open bar made of stacked bars of conduit. Glass shelves support the bottles. The other end is banquet seating on a bench, hovering in light, divided into a series of conduit alcoves. At the end of the room another bar frames the open kitchen, a well-lit stage for the cooks. Seating at this bar allows patrons to watch the performance close up. The floor has black granite paths with a large mat that locates the black wood laminate tables.

Behind the kitchen is a glass and conduit-enclosed cellar and private dining room. Wine is stored in a perforated black wood wall. Beyond are the bathroom enclosures of entirely etched glass, with a continuous trough sink and long mirror above.

 

The atmosphere is sleek and hip, as well as rich and warm. Conduit disproves the old adage by making a silk purse from a sow’s ear.

版权:翻译 www.ArchGo.com 光辉

(点击此处下载所有大图2.92M)