丹麦, 海宁, 当代艺术博物馆/史蒂芬.霍尔

丹麦海宁当代艺术博物馆由史蒂芬.霍尔建筑事务所设计,于2009年9月9日向公众开放。其包括三个完全分开的文化机构:海宁艺术中心、中西部服装部和socle du monde部。新中心有意成为一个综合视觉艺术和音乐的创新论坛,并为丹麦的日德兰半岛中心区域提供文化推动力。

景观与建筑物交相呼应,景观草堆和倒影水池与新建筑屋顶弯曲的几何图形想对应。建筑只有一层,包括了临时和永久展厅、150座的报告厅、音乐排练室、餐厅、多媒体图书馆和办公室。

 

 

海宁市与纺织品和纺织工业具有长久的联系; 博物馆的最大收藏是 Piero Manzoni的原作(总共46件),这些是该建筑设计概念的基础。博物馆靠近最初的Angli衬衣厂和衬衣领厂的1960年代的建筑物,这也为新建筑提供了造型灵感。从上空看,博物馆的屋顶图形就像衬衣的袖子,但下面其实是展示空间。周边自由的平面布局,为咖啡厅、报告厅、门厅和办公室提供了空间。

部分周边景观由博物馆屋顶图形的反曲线塑造而成。为了改变平坦的场地,4万平方米的狭长的景观草堆和水池遮蔽了停车和服务区域,而注意力都被吸引到与南侧太阳相呼应的倒影水池上。

 

原文:http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/7534/steven-holl-architects-herning-museum-denmark-opens.html

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

the herning museum of contemporary art in denmark designed by steven holl architects

opened to the public yesterday, uniting three distinct cultural institutions: the herning

center of the arts, the midwest ensemble and the socle du monde. the new center is

intended to be an innovative forum combining visual art and music, providing a driving

cultural force for the region of central jutland, denmark.

 

a fusion of landscape and architecture, the landscape of grass mounds and reflecting pools

aligns with a geometry of curved roof sections in a new building that houses permanent

and temporary exhibition galleries, a 150-seat auditorium, music rehearsal rooms,

a restaurant, a media library, and administrative offices all on one level.

herning's longstanding relationship with textiles and the textile industry, as well as

the museum's large collection of original works by piero manzoni (in total 46 works)

forms the basis for the building's design concept. the museum is sited near herning's

original angli shirt factory and the shirt collar-shaped plan of its 1960s building has

inspired the shape of the new museum building. viewed from above, heart's roof

geometry resembles a collection of shirt sleeves laid over the gallery spaces. the loose

edges of the plan offer spaces for the café, auditorium, lobby, and offices.

the surrounding landscape is partially shaped in the reverse-curve of the geometry

of the museum's roof. in transforming the flat field around the site, a new 40,000sqm

bermed landscape of grass mounds and pools conceals parking and service areas, while

drawing the focus onto reflecting pools positioned in the south sun.

版权:翻译 www.ArchGo.com 海天一线

(点击此处下载所有大图3.27M)