日本,爱媛县,miell咖啡馆/设想设计室

Miell咖啡馆位于日本爱媛县新居滨,原有的店面不够用,业主希望在街对面开设一个可容纳80名顾客的新的咖啡馆。业主要求两层,建筑师把建筑的一部分布置在地下一米的位置,另一层与街道的标高相对应。(见剖面图)

 

 

咖啡馆有一个停车位置,面对停车场的一面是完全不透明的墙,但顾客走过转角,会看到咖啡馆的主要混凝土墙面可以让光线进入休息区。室内是沉重的混凝土墙和轻盈的玻璃相对比,创造一个舒适的享受咖啡的环境。

 

原文:http://www.archdaily.com/35842/cafe-la-miell-suppose-design-office/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Located in Niihama in Ehime, Japan, the Café la Miell lacked the space needed to accommodate the number of daily customers. To combat this shortcoming, the client wished to open a new café across the street that would be able to hold 80 customers. To create the new Café la Miell, Suppose Design Office utilized the one meter drop of the site so that instead of having a standard two story café, as the client requested, the café would become a split level space with one floor at the building’s base level, and one at street level.

Since the café needed parking, the wall facing the cars is completely opaque, yet, as customers turn the corner, the café’s dominant concrete components part to allow light to flood into the seating area. From the inside, the dialogue between the heavy concrete and the open glass creates a pleasant setting to enjoy a coffee.

版权:翻译 www.ArchGo.com 夔

(点击此处下载所有大图 1.3 M)