荷兰,阿姆斯特丹,ZuiderAmstel办公和居住楼/Claus & Felix & Jaap

建筑师: Claus en Kaan 事务所/ Felix Claus & Jaap Gräber

地点: 荷兰,阿姆斯特丹

项目组: Jan Kerkhoff, Mike Heemrood, Emal Karanzai, Hilmar Goedhart, James Webb

业主: Dura Vermeer Vastgoed BV

建筑面积:10,000 平方米

预算:$1,215 欧元/平方米

项目年代:2008

摄影: Luuk Kramer

 

 

荷兰,阿姆斯特丹的ZuiderAmstel地区办公楼是居住和办公混合使用建筑。因此,这个地区在一天中的大多数时间是有人气的。

该项目包括两个L形的建筑。它们围合出一个院落。办公楼为住宅楼提供遮蔽。停车场位于建筑的地下,可以直达阿姆斯特丹的RAI展览馆和会议中心。因此,住宅楼就不受车流的干扰。建筑作为Zuidas地区的边界,具有现代城市的魅力,形式简洁。

办公室可以根据具体需要,灵活分割空间,可以作为不同的用途。

建筑内向的立面与临街立面不同,采用较小的开洞,给居住者更多的私密性。庭院四周的裸露结构的白色的抹灰立面产生了“深浅同色”效应。

 

原文:http://www.archdaily.com/36148/stadsdeelkantoor-zuideramstel-claus-en-kaan-architekten/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Claus en Kaan Architekten/ Felix Claus & Jaap Gräber

Location: Amsterdam, The Netherlands

Design team: Jan Kerkhoff, Mike Heemrood, Emal Karanzai, Hilmar Goedhart, James Webb

Client: Dura Vermeer Vastgoed BV

Constructed area:10,000 sqm

Budget:$1,215 Euro / sqm

Project year:2008

Photographs: Luuk Kramer

The district offces of ZuiderAmstel, Amsterdam will be the face of an ensemble of mixed-use residential and offce buildings. As a result, the area will be lively for most of the day.

The project consists of two L-shaped buildings that embrace a courtyard. The volume containing the offces offers shelter for the residential block. A parking garage is situated underneath the building and is accessible from the side of the Amsterdam RAI Exhibition and Convention Centre. In this way the residential neighbourhood is not burdened by extra car traffc.The architecture of the ensemble, bordering the Zuidas planning area, combines contemporary urban allure with self-evident simplicity.

The offices floors are shells that can be flexibly subdivided according to more individual needs, allowing a greater durability to the building as opposed to a more specific type of use.

 

Contrasting to the public, street-facing facades, the inner facades have relatively smaller openings, to allow more privacy for the inhabitants. The white stuccoed facades facing the court yard suggest a ‘ton sur ton’ effect with the bark structure of the birches that will be planted there.

版权:翻译 www.ArchGo.com 戎

(本文图片zip下载 1.24 M)

(本文pdf下载 0.73 M)