加拿大,多伦多大学新宿舍楼/Saucier + Perrotte建筑师事务所

建筑师: Saucier + Perrotte 建筑师事务所

地点: 加拿大,Toronto, Ontario

功能: 学生宿舍 (277 床, 相关功能, 会议室及体育室)

建筑面积: 11,000平方米

项目年度: 2003

摄影: Marc Cramer, Michael Awad & Saucier + Perrotte

 

 

多伦多大学的新宿舍提供了聚会的空间,成为学术领域和城市生活的交流思想的场所。

建筑元素的组织方式反映了学生社区与周边城市的校园环境的关系。 宿舍楼的底层是聚会场所。 夹层包含行政办公室和接待。并且是宿舍部分和地下部分的入口。 多功能地下层的剧场可以进行表演,或让大量的学生安静的学习。

两个独特的空中花园提高了学生的生活质量。 一面大孔洞的砌体墙位于夹层以上的位置,面对士巴丹拿大道。 这个砖体量的一部分外表皮用锌和玻璃包围,其中有东面的花园,并面对圣乔治校园。这三层空间提供给所有学生,用于休息和社会交往。

西面楼层内花园位于砖体量的第五到第八层,花园连接内部的楼梯。它让傍晚的阳光透过花园的空间,到达楼内。

一共七层宿舍努力创造社区氛围,目的是提供家庭归属感,并让学生有机会和社会互动。所有的公共空间位于两个主要体量的中央交通空间之间的位置。

 

原文:http://www.archdaily.com/27642/new-college-student-residence-saucier-perrotte-architectes/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Saucier + Perrotte architectes

Location: Toronto, Ontario, Canada

Program: Student Residences (277 beds, related functions, meeting spaces & sport room)

Constructed Area: 11,000 sqm

Project year: 2003

Photographs: Marc Cramer, Michael Awad & Saucier + Perrotte

The New College Residence of University of Toronto is intended to be a meeting place, a venue for the exchanging of ideas within both an academic and urban setting.

 

The organization of the architectural elements reflects the relationship of the student community with its surrounding urban campus environment. The lower levels become a gathering place for the community at large. Raised above the street, the mezzanine level contains the administration offices and reception and provides access to the residences above and the ground floor below. The versatile ground floor provides a theatre for public performances along with quiet study halls for the large student population.

Two unique hanging gardens promote the well-being of student life on campus. On Spadina Avenue, a wall of large perforated masonry plates floats above the transparent mezzanine level. This brick volume is complimented by a zinc and glass-clad volume which contains the East Garden and faces the St. George Campus. This three-storey space is a place of repose as well as an exterior community room available to all residents.

Connected by an interior stairwell, the West Garden is carved out of the brick facade at the northern end from the fifth to the eighth floors. This allows the evening sun to stream through the glass façade at the back of the garden and into the common areas behind.

 

The seven floors of residences create a community atmosphere intended to provide both a sense of home and the opportunity for social interaction. All common areas are co-ed and are located in the central circulation area between the two main volumes.

版权:翻译 www.ArchGo.com K

(本文图片zip下载 9.69 M)

(本文pdf下载 1.95 M)