西班牙,pedro almodovar纪念碑/enproyecto事务所

建筑师: Enproyecto arquitectura

地点: 西班牙,Calzada de Calatrava, Ciudad Real, Castilla-La Mancha

业主: Goverment of Castilla-La Mancha. Culture section

主要捐助人: CEMEX S.L

承包商: FERCOPE S.L.

结构设计: Álvaro Leonardo

预算: 8万欧元

项目年代: 2007-2009

摄影: Ricardo Santonja, Emilio Valverde

 

 

概念

纪念碑位于Pedro Almodóvar的故乡La Mancha省的Calzada de Calatrava小镇。

设计竞赛要求将 Almodóvar的出生地与他的电影工作结合起来,着力表现这片土地上的文化和景观。该纪念碑的意念是向这片土地致意,符合这里平坦的天际线,让纪念碑成为Almodovar的取景框。大地景观成为纪念碑捕捉的画面。

层叠的形式来自于相机镜头的形状,同时,这种形式也让人们走上纪念碑,举行集会。这里是一处景观,也可举行音乐会和小镇上每年一度的Almodovar奖典礼。

公园位于一座小山上,通向小镇的公路上能看见纪念碑位于注目的位置。

红色是对Almodóvar的纪念,他以运用红色而出名。墙的纹理和形状令人回想起他的电影。

Construction

建造纪念碑用CEMEX公司的干自密实混凝土(dry self-compacting concrete),它可以在基地搅拌好,再运至施工现场与水混合。这种特性使得做出的混凝土是独一无二的。该施工现场没有使用传统混凝土的条件的时候。混凝土的配方让纪念碑的色彩均匀而完美。避免了作色剂和添加剂的错误。

选择这种混凝土也因为它可以制造重复的纹理,并能在高密度的钢筋中流动而不需要震动处理,这样也避免了不均匀凝结。

 

原文:http://www.archdaily.com/36851/pedro-almodovar%C2%B4s-monument-enproyecto-arquitectura/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Enproyecto arquitectura

Location: Calzada de Calatrava, Ciudad Real, Castilla-La Mancha, Spain

Client: Goverment of Castilla-La Mancha. Culture section

Main sponsor: CEMEX S.L

Constructor: FERCOPE S.L.

Structural engineer: Álvaro Leonardo

Budget: $80,000€

Project year: 2007-2009

Photographs: Ricardo Santonja, Emilio Valverde

Concept

 

This monument is situated in the home town of Pedro Almodóvar, Calzada de Calatrava, in the heart of La Mancha.

 

The competition asked about to link the birthplace of Almodóvar with his cinematographic work, strongly market with the presence of the culture and the landscape of his land. The main idea of the project was, in consequence, to honor La Mancha, fitting in the monument the flat skyline, like it was a frame of an Almodovar´s movie. The landscape remain captive into the monument.

The stepped form of the structure is inspired in a camera focus, as well as its shape, resolving at the same time the accessibility of the monument to be used as a meeting point, a belvedere of the landscape, a place for concerts or the Almodovar´s awards scene that the town concede every year.

 

The park where it is situated forms a little hill, that let the monument to be seen from the road arriving to the town and to have a big prominence.

 

The red colour is a wink to Almodóvar, who recognize himself with this colour. The walls are textured wih shapes that remains his films.

Construction

 

The monument was constructed with dry self-compacting concrete developped by CEMEX, wich let to be transported to the place with the mixture measured from the headquarters, being only hydrated at the work site. This peculiarity let to make an specific concrete in a place so isolated, where there was no possibility to get technological concretes. The fact of being dosed in advance let to get a better homogeneity and a perfect coloration, avoiding as much as possible mistakes in the dose of colorants and additives.

This kind of concrete was also chosen because its capacity to reproduce textures, as well as the ability to flow across high density steel frameworks. It doesn´t need to be vibrated, so it was also easier to avoid segregation.

版权:翻译 www.ArchGo.com 加百列

(本文图片zip下载 1.4 M)

(本文pdf下载 0.6 M)