丹麦, 哥本哈根, 新癌症康复中心/NORD

丹麦年轻的诺德(NORD)建筑师事务所赢得了丹麦哥本哈根新癌症保健中心的竞赛。该获奖方案依据康复建筑标准设计,同时采用了一个与传统康复惯例截然不同的美学形式。

该方案对醒目的建筑外轮廓和尺度进行了精心设计。同时该设计的每个小房子通过雕塑化的屋顶结构彼此相连,极具图案标识性。新中心设计了一个室内庭院、一些露台和主题花园,从而丰富了与周围景观的亲密关系。

该设计将和丹麦布拉维达的Hellerup Byg、Wessberg Ingeniører 和 Metopos Landscape公司合作完成。

 

 

 

原文:http://www.archdaily.com/37658/nord-architects-wins-new-healthcare-center-competition/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

The young office NORD Architects has won the competition for a new healthcare center for cancer patients in Copenhagen, Denmark. The winning design is founded by principles of healing architecture and at the same time it suggests aesthetics which are in contrast with that of a conventional health institution.

 

The design is an elaboration on the recognizable contour and scale of a house. At the same time the design becomes an iconographic building, as the small individual houses are interconnected by a sculptural roof structure. The building is enriched by the close relation to the surrounding landscape consisting of an inner courtyard, several terraces and themed gardens.

 

The design will be realised in collaboration with Hellerup Byg, Bravida Danmark, Wessberg Ingeniører and Metopos Landscape.

版权:翻译 www.ArchGo.com 天天

(本文图片zip下载 1.36 M)

(本文pdf下载 0.64 M)