新西兰,大屏障岛,沙丘路住宅/Fearon Hay 建筑师事务所

建筑师: Fearon Hay 建筑师事务所

地点: 新西兰,大屏障岛

建筑面积: 250 平方米

项目年代: 2007-2008

摄影: Patrick Reynolds

 

 

“大堡礁之家”位于Huaraki海沟的东面,大屏障岛的海岸,它是一个传统概念的度假地的海岸别墅。它的设计概念来自于两块相连帆布的形象。房子由两个部分组成,它们之间用屋顶连接。大的滑动玻璃门和可调节的大片百叶窗可以适应周围变化着的环境,并让主人在用餐和休息时能享受到周围的自然环境。

现代感的木板的平台使用的是当地的木材。使用金属板材料既是追求从建筑的效果,也是对基地环境的回应。卧室和浴室给主人提供了私密性的空间。

北面的屋顶平台可以看海景。否则,由于基地环境的限制,(在地面)只能看见海滩边的沙堆和邻近的地方。在屋顶平台眺望西南方,可以看见农场、小屋;东北方向是广阔的海面。房子是美丽的景观中的一个隐居的好去处。

 

原文:http://www.archdaily.com/32363/sandhills-road-house-fearon-hay-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architect: Fearon Hay Architects

Location: Great Barrier Island, New Zealand

Constructed Area: 250 sqm

Project Year: 2007-2008

Photographs: Patrick Reynolds

Located on the Eastern coastline of the Huaraki Gulfs, Great Barrier Island the ‘Great Barrier House’ is a relaxed holiday destination that references traditional notions of bach occupation. Drawing inspiration from the idea of two sheds linked by stretched tarpaulin, the house consists of two habitable areas joined by an expansive floating pavilion. Wide expanses of sliding glass doors & adjustable blinds allow the pavilion to respond to different environmental conditions while providing the location for eating dining & relaxing within the natural surrounds of the property.

Clad in band sawn ply sheet the ‘sheds’ provide a modern take on the use of vernacular building materials. Coupled with the use of permeable metal screens the ability to manipulate outlook and environment from within the ‘sheds’, provides further reference to traditional notions of holiday occupation and response to site. As locations for the bedrooms and bathrooms these built forms offer a sense of refuge from the open pavilion space.

A roof deck upon the Northern ‘shed’, gives outlook and sea views, otherwise restricted by the site location behind the Medlands beach sand dunes and nestled amongst the neighboring properties. Standing upon the roof deck looking South-West towards aging corrugated farm sheds and looking North-East towards the expansive seascape, the Great Barrier House sits comfortably within its environment; offering a private retreat while allowing an occupation that embraces the surrounding landscape and context.

版权:翻译 www.ArchGo.com 加百列

(本文图片zip下载 2.48 M)

(本文pdf下载 1.05 M)