中国,苏州,西安交通-利物浦大学的行政和信息中心/Andy Wen – Aedas

建筑师: Andy Wen – Aedas

地点: 中国,苏州

项目组: Andy Wen’s Team

客户: 苏州工业园区教育发展与投资公司

结构: 苏州建筑设计研究院

设计年代: 2008

渲染图: 丝路数字公司

 

建筑将要坐落于西安交通-利物浦大学新校区。Aedas负责的这个的项目是西安交通-利物浦大学的行政和信息中心,它获得了2009年的亚太商业奖(Asia Pacific Commercial Property Awards)。该项目由中国区的设计总监Andy Wen设计。

行政和信息中心位于美丽的苏州工业园区,城市有深厚的文化底蕴,快速发展的经济和方便的交通条件。该建筑的功能复杂,有行政中心、学习和资源中心、培训中心和学生活动中心。所有的功能空间都在空间上相同的,它的概念来自于传统中国园林中的太湖石。

太湖位于苏州的西面,太湖岸边的这块石灰岩被风和水长期侵蚀,它有多种颜色、形状和大小。古代的中国人十分欣赏它们。这块太湖石上的空洞具有功能,让建筑与周围的环境相对话,吸引人们进入建筑。

该建筑靠近校园内的两条轴线,实验室位于建筑的东侧,而教室位于建筑的北侧,建筑落成后会显得动感十足,并且很吸引人。

 

原文:http://www.archdaily.com/39697/xi%E2%80%99an-jiaotong-liverpool-university-administration-information-centre-aedas/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Andy Wen – Aedas

Location: Suzhou, PRC, China

Project team: Andy Wen’s Team

Client: Suzhou Industrial Park Education Development & Investment Company

Civil Engineer: Suzhou Architecture Design & Research Institute Co., Ltd.

Design year: 2008

Rendering: Silkroad Digital Technology Co., Ltd

Being part of the Xi’an Jiaotong-Liverpool University new campus, Aedas project Xi’an Jiaotong-Liverpool University Administration & Information Centre has been honoured by the Architecture Award of the Asia Pacific Commercial Property Awards 2009. The project is designed by Andy Wen, Design Director of China.

The Administration & Information Centre is situated in a beautiful environment inside Suzhou Industrial Park, where there is a harmonious coexistence of the city’s rich cultural traditions and its rapid economic development with convenient traffic. It has a complicated program consisting of administration centre, learning and resources centre, training centre and student activities centre. All of the programs are connected by the voids inside the building following the concept of Taihu stone, the ornamental stone used for decorating traditional Chinese gardens.

Eroded over time by wind and water this limestone is found on dozens of islands and along miles of shoreline surrounding the Taihu lake located on the west side of the city of Suzhou. The stone is found in a variety of colours, shapes and sizes and was appreciated by the Chinese scholars during the ancient time. As such the voids have become the functional spaces which allow the building to interact with the surrounding environment and become a vessel which attracts people to go inside.

The Administration & Information Centre is adjacent to the two main promenade axes in the campus. The laboratories are located on the east side and the classroom building on the north. It will be a dynamic gathering space in the future.

版权:翻译 www.ArchGo.com 新

(本文图片zip下载 0.79 M)

(本文pdf下载 0.42 M)