韩国,紫山住宅/HyoMan Kim – IROJE KHM Architects

建筑师 : HyoMan Kim – IROJE KHM Architects

地点: 韩国,Youngin, Gyeounggi-do

设计组 : KyeongJin Jung, JiWon Ym, EunHae Park

结构设计 : MOA. SungYeong Oh

承包商 : JEHYO

基地面积 : 554 平方米

一层面积 : 110.28 平方米

总建筑面积 : 290.88 平方米

摄影 : JongOh Kim

 

 

郊区住宅基地

住宅区在风景优美的广桥山区的自然绿地之中,且位于山区的入口处。

优点=基地面对常绿山区=缺点=山位于建筑的西北面,不是南面=缺乏阳光。

该住宅的设计开始于恼人的主要的活动空间的朝向问题。

毕竟,绿色的山是住宅首要的朝向。

住宅朝向山是个迷人的选择,可以面向永久的自然景观。但是,也带来了糟糕的日照环境,主要的生活空间只能面对西北向的阳光。

因此,住宅必须吸收南面和东面的阳光。

解决缺点 -“浮法玻璃花园” 吸收南面阳光

 

“充满光线的玻璃盒子”,将吸收有益的阳光被介绍给了这些不同层面的种植了花卉和水果被称为“花园浮法玻璃盒子内运作空间”。

住宅是一个“充满光线的玻璃盒子”,它吸收有益的阳光,室内不同楼层种植了花卉和水果,它被称为“浮动的玻璃花园”。

最后,建筑师解决了问题,住宅同时拥有景观、生态环境和自然,建筑师采用了复杂的解决方案,所有的房间都有独立的花园。

浮动的竹花园盒子-动态和垂直空间序列

住宅贯穿3层的主要生活空间中的几个浮法玻璃盒子产生了动态,充满幻想的室内空间,这成为住宅的象征性印象。

 

原文:http://www.archdaily.com/39878/purple-hill-house-iroje-khm-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architect : HyoMan Kim – IROJE KHM Architects

Location: Youngin, Gyeounggi-do, Korea

Design team : KyeongJin Jung, JiWon Ym, EunHae Park

Structure designer : MOA. SungYeong Oh

Contractor : JEHYO

Site area : 554 sqm

Bldg. area : 110.28 sqm

Gross floor area : 290.88 sqm

Photographer : JongOh Kim

Suburban residential site

This scenic site is a part of the residential area developed in the natural greenery area of the mountain gwanggyo and that is located at the entrance area to trail to mountain.

Merit = siteplan faced to evergreen mountain=Demerit=Facing not south but northwest=Lack of southern sunlight.

From agony about the direction to which major living space see, the plan of this house started.

After all, the direction to the opposite mountain that will be preserved in the natural green space forever was selected.

 

But this charming selection that introduce the permanent natural landscape brought the problem, bad solar condition, that the major living space is faced to northwest sunlight.

And so, we must make the solution to absorb the southern and eastern sunlight into the inside of the house.

Solution the demerit -“Floating glass garden” absorbed southern sunlight

“Glass box of light” that will absorb the useful sunlight was introduced to inside space of the various level and these boxes which are planted with flower and fruit are functioned as “Floating glass garden”.

Actually, we solved the problem and we own both the two conditions that are the introduction of landscape and ecological environment and naturally, we have been reached to the complex solution that all the rooms have their own garden.

Floating boxes with bamboo garden – Dynamic and vertical sequence of space

The dynamic, unrealistic interior space which are produced with several floating glass boxes over the major living space that is opened to the vertical height of 3 floors, will be the symbolic impression of this house.

版权:翻译 www.ArchGo.com K

(本文图片zip下载 2.99 M)

(本文pdf下载 1.17 M)