芬兰,赫尔辛基大学城市校区图书馆/Anttinen Oiva 事务所

建筑师: Anttinen Oiva 事务所

地点: 芬兰,赫尔辛基

项目建筑师: Vesa Oiva

合作者: Jussi Kalliopuska, Selina Anttinen, Antti Lehto

建筑服务顾问: Aila Puusaari, DI, Pˆyry Building Services Oy

建造工程顾问: Sami Lampinen, DI, WSP Finland Oy

图书馆顾问: Irma Pasanen, office chief, Library of Helsinki University of Technology / Risto Maijala, library amanuense, Library of Helsinki University of Technology

业主: 赫尔辛基大学

项目面积: 32,000 平方米

设计年代: 2008-2010

建设期: 2010-2012

效果图制作: Courtesy Anttinen Oiva Architects

 

 

位于赫尔辛基市中心的新的图书馆代替了原来的商店。它为老师和艺术、法律、社会科学和技术学科的学生提供服务。而现在,这些内容的图书馆分布在13个不同的地点。

该图书馆地上7层,地下4层,总面积3万2千平方米。

一层和地下一层用作商业,并和道路相连。

图书馆的立面采用玻璃和红砖作为主要材料。

建筑的地上部分内部中间有一个椭圆形的开放空间。

 

原文:http://www.archdaily.com/40151/the-university-of-helsinki-city-campus-library-anttinen-oiva-arkkitehdit/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Anttinen Oiva Architects

Location: Helsinki, Finland

Project Manager: Vesa Oiva

Collaborators: Jussi Kalliopuska, Selina Anttinen, Antti Lehto

Building services consultant: Aila Puusaari, DI, Pˆyry Building Services Oy

Construction-engineering consultant: Sami Lampinen, DI, WSP Finland Oy

Library consultants: Irma Pasanen, office chief, Library of Helsinki University of Technology / Risto Maijala, library amanuense, Library of Helsinki University of Technology

Client: University of Helsinki

Project Area: 32,000 sqm

Design year: 2008-2010

Construction year: 2010-2012

Images: Courtesy Anttinen Oiva Architects

The new library replaces a former department store in the centre of Helsinki.

It will provide services for academic staff and students of four faculties:

Arts, Law, Social Sciences and Theology. These services are currently provided in 13 different locations.

There will be seven stories above ground and four below ground, a total of 32,000 sqm.

On the ground level and one level below ground, building provides also commercial spaces and connects to the public metro-line.

Facades of the the new library are of glass and red brick.

Interior space is defined by oval openings creating a central void throughout above ground levels.

版权:翻译 www.ArchGo.com 新

(本文图片zip下载 1.43 M)

(本文pdf下载 0.7 M)