西班牙,巴塞罗那,cam framis博物馆/jordi-badia

项目: CAN FRAMIS Museum at 22@

地点: 西班牙,巴塞罗那,Can Framis, 22@ District, Poble Nou,

建筑师: Jordi Badia

项目组长: Jordi Framis

参与人: Daniel Guerra, Marta Vitório, Mercè Mundet, Miguel Borrell, Moisés Garcia

Collaborators

结构设计: BOMA, Josep Ramón Solé

设备: PGI engineering

测量和预算: FCA Forteza Carbonell Associats执行指导 GPO-Meritxell Bosch

景观设计: Martí Franch

项目管理: LAYETANA

承包商: Construcciones San José

业主: Fundació Vila Casas. Layetana

项目年代: 2007

建造年代: 2008

面积: 5468 平方米

摄影: FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

 

 

新的Fundación Vila Casas博物馆位于22区,巴塞罗那市政府促进此原先的工业区重建为一个轻服务行业。现在该地区主要是高层建筑,大量建筑面积住房服务/高科技产业。

建筑的处手法是对比,周围的花园,提供一个安宁的生存空间,隔开喧闹的、高速的城市。以硬地为主的花园有许多树木,道路曲折,美丽的常春藤会在未来遮蔽建筑和树木。

这两个建筑物的建筑学保存价值不大,目前荒废着。两个建筑物的主要价值在于它们的地点,因为原先用于农业用途,它们比现有的道路低1.5米。

该项目包括改造两个原有的厂房,并在它们之间兴建一个连接两者的新建设,三者将成为一个整体,并围合出一个院子,院子地面铺的石头是从原来的工厂中回收的,院子是博物馆的主入口。

参观者将开始于最高水平位置,在光线柔和的室内空间中不断下降,再到一个光明的展区。木材大量用于建筑的窗框、楼梯、支持框和油画框。

室外立面处理上,采用石灰砂浆结合老建筑原有的石雕表皮和新建筑。建筑的外立面有各种纹理,壁龛和覆盖物,反映了建筑经历的不同时期。

 

原文:http://www.archdaily.com/40219/cam-framis-museum-jordi-badia/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Project: CAN FRAMIS Museum at 22@

Location: Can Framis, 22@ District, Poble Nou, Barcelona, Spain

Architect: Jordi Badia

Project leader: Jordi Framis

Team: Daniel Guerra, Marta Vitório, Mercè Mundet, Miguel Borrell, Moisés Garcia

Collaborators

Structure: BOMA, Josep Ramón Solé

Installations: PGI engineering

Measuring and budget: FCA Forteza Carbonell Associats

Executive direction: GPO-Meritxell Bosch

Landscape: Martí Franch

Project Management: LAYETANA

Contractor: Construcciones San José

Client: Fundació Vila Casas. Layetana

Project: 2007

Construction: 2008

Area: 5.468 m2

Photography: FG + SG – Fernando Guerra, Sergio Guerra

The new Fundación Vila Casas museum is located in the 22@ District, an area where Barcelona City Hall has promoted a full redevelopment of a former factory/heavy industry zone by substituting premises with light service industries. It is now primarily a high-rise, heavily built-up area housing service/hi-tech industries.

With “Can Framis” we aim to play on contrasts, with a surrounding garden providing a tranquil breathing space away from the hubbub of speed and time. The mainly-paved garden will have many trees and winding paths which will embellish the cloak of ivy which already covers the environs and in the future will enshroud the building and trees.

The two buildings to be preserved have little architectural worth and are currently derelict. Their main interest lies in the contrast of their location, based on the former agricultural sketches prior to the implementation of the Cerdà plan at a level of 1.5m below the current road.

The project consists in restoring the two current factory buildings and constructing a new one which will link them, coinciding with the site of another former warehouse which – as a whole – will form a courtyard, paved with stones recovered from the former factory, which will be the main entrance to the museum.

Visitors will begin on the highest level and continuously move downwards through semi-lit areas, which will then light up to showpiece the exhibited pieces.

Wood appears copiously on window frames, staircases and between the buildings, as well as on the painting support screens, in reference to the material of the canvas frames.

Outside, the lime mortar which blends with the existing stonework merges with the exposed concrete of the new buildings. The façade then becomes a collage of textures, niches and coverings which reflect the different ups-and-downs of the building throughout time.

版权:www.ArchGo.com 小宝宝熊

(本文图片zip下载 7.48 M)

(本文pdf下载 2.16 M)