墨西哥,KP Alazraki广告公司大楼/AD 11

地点: 墨西哥,Lazaro Cardenas, Jalisco

建筑师: AD 11 Grupo de Arquitectura y Diseño / Salvador Macías, Francisco Gutierrez

合作者: Israel Melo (arq), Belen Aldapa (arq), Margarita Peredo (arq), Alejandra Fernandez (arq), Almendra Magaña (arq), Manuel Rivera (ing), Javier Ruiz (arq), Lou Peresandi (dis), Alfredo Barb (dis).

业主: KP Alazraki

建筑面积: 2280 平方米

摄影: Mito Covarrubias

 

 

Alazraki KP广告公司项目在不同阶段建造两座建筑物。第一个建筑是对现有建筑的大幅改造,改变其功能和形象,同时基本保持现有结构。大楼面对中央人行道两旁有大树的高速道路。因此,建筑的大堂使用红色,与绿色的树木相对应。并展示广告公司的图标。

原有的老建筑物的楼梯,变为老建筑和新建筑之间的紧急出口,并在不同的水平标高上联系两个建筑。

新建筑是原有建筑的扩展,它包括:印刷、小礼堂、创造性的工作空间和阁楼。建筑的形式来自于在盒子上分离出不同的功能需求。开放空间设计的优先目标是:自然采光和自由的空间利用。为了争取更多采光,楼板缩小以利用更多外墙采光面积。

 

原文:http://www.archdaily.com/6102/kp-alazraki-corporate-building-ad11/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Location: Lazaro Cardenas, Jalisco, Mexico

Architects: AD 11 Grupo de Arquitectura y Diseño / Salvador Macías, Francisco Gutierrez

Collaborators: Israel Melo (arq), Belen Aldapa (arq), Margarita Peredo (arq), Alejandra Fernandez (arq), Almendra Magaña (arq), Manuel Rivera (ing), Javier Ruiz (arq), Lou Peresandi (dis), Alfredo Barb (dis).

Client: KP Alazraki

Built area: 2280 sqm

Photos: Mito Covarrubias

The project for the advertising agency Alazraki KP consists of two buildings constructed at different stages. The first one was conceived as a radical intervention of an existing building by transforming its use and image, while respecting the existing structure. The building is located facing a high speed road that contains a central sidewalk lined with tall trees. Thus the project proposes a new red body housing the lobby that forms a portico framing the ‘green’ area and that folds itself to announce the agency’s logo.

A pre-existing staircase of the first building that served as emergency exit was used in the second stage as a connector between the first project and the new building. This connector functions as a red ‘kneecap’ that establishes the levels of the new building.

This new addition was designed as an extension that would integrate the rest of the agency with a printing area, a small auditorium, new creative working spaces and a penthouse. The shape of the building departs from inserting a box inside another separating the different uses that the program required. The natural light and open plan were the priority criteria for project design: the open plan allows freedom in the use of the space and the natural light enclosure release. In order to gain zenith’s light, slabs shrink themselves releasing the surrounding walls.

版权:www.ArchGo.com 小宝宝熊

(本文图片zip下载 14.02 M)

(本文pdf下载 2.24 M)