西班牙,毕尔巴鄂,basque健康部门总部/Coll-Barreu Arquitectos

建筑师: Coll-Barreu Arquitectos – Juan Coll-Barreu & Daniel Gutiérrez Zarza

地点: 西班牙,毕尔巴鄂

合作者: Fernando de la Maza, Jorge Bilbao, Pablo Castro, Gorka García

项目年代: 2003-2004

建造: 2004-2008

建筑面积: 9,200 平方米

预算: 12,935,436 EURO (US $17,9M)

结构设计: Mintegia y Bilbao

电气咨询: ndotec

安全: Tesysal

摄影: Aleix Bagué

 

 

该建筑位于毕尔巴鄂的Ensanche(1862年)最重要的两条大街的十字路口。现有的城市分区规划原则要求新建筑重复现有建筑的类型。城市分区的限制性规则,迫使重复现有的建筑物的类型,同时,减少阁楼、倒角弯道和上升塔。建筑把垂直交流和一般性服务放于骨架内,棱镜墙面里面是7层开放式办公空间。在办公空间上面是两层供机构和代表使用。会议室在建筑物顶部的塔里。与此相反,观众厅和相应的服务室在地下室。最三层是雇员的停车场。

双立面的措施不仅解决了区域规划的要求,而且解决了节能、防火和隔声的要求。重复的外表皮不仅仅是包装,还是建筑内部与毕尔巴鄂城市之间的体量,它让建筑与外界交流。

另一方面,折叠元素为城市提供建筑不同的视点,由于视点、时间和季节的不同,建筑的外观也不同。此元素的目的是介绍城市易变和充满活力的精神。

 

原文:http://www.archdaily.com/7093/basque-health-department-headquarters-in-bilbao-coll-barreu-arquitectos/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Coll-Barreu Arquitectos – Juan Coll-Barreu & Daniel Gutiérrez Zarza

Location: Bilbao, Spain

Collaborators: Fernando de la Maza, Jorge Bilbao, Pablo Castro, Gorka García

Project year: 2003-2004

Construction year: 2004-2008

Constructed area: 9,200 sqm

Budget: 12,935,436 EURO (US $17,9M)

Structure: Mintegia y Bilbao

Electrical Consultant: ndotec

Safety: Tesysal

Photographs: Aleix Bagué

The lot locates in the crossroad of the two most important streets of the Ensanche (1862) in Bilbao. The restrictive city zoning rules force to repeat the existing building typology, reducing penthousing, chamfering corners and rising a tower. The building groups together vertical communications and general services within a bone, a prism next to the dividing wall that serves to seven open-plan floors for offices. Above these, there are two more level for institutional and representative uses. The meeting room are placed at the top of the building, into the tower. By the contrary, the Auditory and its services rooms are in the cellar. Under all of this level exist three more floors used just for employees parking.

A double facade solves not only zoning rules requirements but also energetic, fire-resistant and acoustic insulation ones. This duplicated plane is not just a wrapper but a volume between Bilbao and the inner space. This element allows to breath the building.

In the other hand, that folded element produces multiple views of the city, and changing its appearance depending on the point of view , the hour and the season. The objective of this element is introduce the mutability, the dynamic spirit of the city.

版权:翻译 www.ArchGo.com 夔

(本文图片zip下载 17.56 M)

(本文pdf下载 2.51 M)