韩国,paju书城/Stan Allen事务所

纽约的Stan Allen建筑事务所完成了韩国的一座出版业建筑。

 

 

建筑的一部分被称为“Paju书城”,建筑是L形平面入口处有一个小广场。

建筑有屋顶花园,立面的玻璃后面有可拉起放下的遮阳布。

下面是Stan Allen建筑事务所的信息:

Paju 书城, South Korea

Completed 2009

 

Paju 书城占地125公顷,是一块“城市湿地”,它是韩国的出版工业基地。Stan Allen建筑事务所(SAA)作为被业主邀请的外国建筑师之一,在总体规划下设计一个建筑。

我们的项目精心的按照“书架类型学”设计,并带有“el”形的体量,制造了一个入口的小广场和屋顶花园。

楼梯是简单的体量中的活跃元素。建筑外表皮第一层玻璃后面的遮阳板系统可以控制阳光,并创造私密性,并给标准化的幕墙立面带来不同的模式。

 

原文:http://www.dezeen.com/2009/10/26/paju-book-city-by-stan-allen-architects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

New York practice Stan Allen Architects have completed a building for the publishing industry in South Korea.

Part of a development called Paju Book City, the building has an L-shaped plan that allows for a courtyard at the entrance.

The design features a roof garden and sliding shades behind the glass facade.

Here’s some more information from Stan Allen Architects:

 

 

Paju Book City, South Korea

Completed 2009

 

Paju Book City is a 125 hectare “Urban Wetland” that is being developed for the publishing industry in South Korea. SAA/Stan Allen Architect is one among a select group of foreign architects invited to design individual buildings within this innovative master plan. Our project extends and elaborates the given “bookshelf typology” with an “el” shaped volume that creates an entry court and an upper level landscaped garden.

The simple volume is activated by the figure of the stairs moving up the elevation. Behind the first layer of glass sliding panel system controls sunlight, creates privacy and a variable pattern that is the counterpoint to the standardized curtain-wall system.

版权:翻译 www.ArchGo.com 戎

(本文图片zip下载 0.25 M)

(本文pdf下载 0.28 M)