意大利,casax5公寓/MZC事务所

摄影师Marco Zanta给我们带来了意大利MZC建筑师事务所设计的位于意大利的特雷维索的公寓。

 

 

公寓的名字是Casax5,它的木材屋顶有个游泳池。

室内主要采用白色和反射的表面,白天使用地面用灰色树脂地面,卧室用木板地面。

建筑师这样描述:

casax5, treviso, 意大利

这是一个城市郊区的大型公寓,靠近铁路。第一层是日常的基本功能,上层是休息身体、放松和游戏。

中央部分是黑色圆形墙/家具/墙。它们像白天和黑夜之间的窗帘。

起居室和厨房完全是白色的,包括:墙壁,家具,天花板,灯具等,地板就像白色的水面一样反光。

室内的概念是:每个部分都有独立的性格:不同的空间,光线,色彩,由不同的基本体量构成。所有的表面反射着自然和人工光源,给整个空间以过度曝光的效果。

穿过建筑的黑色部分,我们进入了住宅的“黑夜”部分(卧室),这部分的处理效果接近于“白天”的部分(起居室和厨房等)。两者的区别在于地面,灰色树脂地面用于“白天”部分,冷灰色的木质地板用于“黑夜”部分。通过灰色的楼梯到达楼上。我们可以看到游泳池,周围是宽敞的,另一边是混凝土室外厨房和混凝土的桌子。

时间表

概念: 2008

项目执行: 2008

完成: 2008/09

 

项目

mzc 事务所

mario marchetti

fabio zampiero

giuseppe cangialosi

 

合作者

elena jodice

alberto buso

vittorio massimo

 

 

摄影Rose Etherington

 

原文:http://www.dezeen.com/2009/11/28/casax5-by-mzc-architettura/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Photographer Marco Zanta has sent us his photographs of an apartment designed by Italian architects MZC Architettura in Treviso, Italy.

Called Casax5, the project features a pool on the wood-clad rooftop.

The interior predominantly consists of white and reflective surfaces, with grey resin flooring in areas for daytime use and wooden floors in the bedrooms.

Here’s some text from the architects:

casax5, treviso, italy

A big apartment in the outskirts of the city, near the railway. The principal floor is for everyday functions. The upper floor is for the body, for relax, for playing.

A central part is rounded by a black wall/furniture/wall. This black wall/furniture/wall is like a scenic curtain, a filter between day and night and viceversa.

A big space living-kitchen is completely white: walls, furniture, ceiling, lamps etc. The flooring is like a water surface where white colour reflects itself.

The interior concept is that every part has a individual life: every part contains space, light, colour and is composed by elementary volumes. All the surfaces reflect natural and artificial light giving to the space an overexposure effect.

Crossing the black filter we enter to the night part of the house where the effect is similar to the day part. The difference between the two pars is the flooring: grey resine for day, cool grey wood board for night. Going up throught the grey stairs we arrive on the upper floor. On a side we find the pool with a big wooden solarium around; on the other side a concrete outside kitchen with a concrete table.

chronology

concept: 2008

executive project: 2008

execution: 2008/09

 

project

mzc architettura

mario marchetti

fabio zampiero

giuseppe cangialosi

 

collaborators

elena jodice

alberto buso

vittorio massimo

 

 

Posted by Rose Etherington

版权:翻译 www.ArchGo.com 夔

(本文图片zip下载 0.47 M)

(本文pdf下载 0.31 M)