以色列, 雅法, 佩雷斯和平馆/马西米里亚诺·福克萨斯

马西米里亚诺·福克萨斯设计的佩雷斯和平馆终于正式投入了使用。昨天工作人员已经搬入了这个位于以色列雅法地中海边的新建筑里。

在新建筑中,福克萨斯设想了一系列的层次感结构来象征时间和毅力。建筑外部由多层的混凝土和半透明玻璃构成,这同时也起到了对太阳光线进入室内的过滤作用。不规则的佩雷斯和平馆坐落在一个整体基座上面。混凝土地基结构兼做一个大型广场,这是一个空旷的空间,被两条直达室内的对称坡道所分割开来。穿过室内昏暗的低矮天花板空间就进入了一个阳光天井,该天井顶部开敞,贯穿整个建筑物;这里也是图书馆的所在。该天井由混凝土、当地泥土和其他材料混合构筑而成,交错的光影与暗色结构层次充斥了整个天井。首层的其他空间被佩雷斯和平馆多样的功能空间所占据。其余的三层建筑空间有600平方米,层高3.4米,当然可以通过楼梯和电梯到达。200人的报告厅、办公室和会议室分布其间。

 

 

 

原文:http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/8454/massimiliano-fuksas-the-peres-peace-house-now-open.html

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

peres peace house designed by architect massimilano fuksas, is finally in use.

yesterday, staff moved into the new building in jaffa, israel along the shores of the

mediterranean sea.

 

for the building, fuksas imagined a series of layers, representing time and patience.

the outside of the building consists of alternating layers of concrete and trunslucent glass,

which filters sunlight into the interior during the day. the irregularly shaped peres peace house

stands on a monolithic base. the concrete basement of the structure becomes a large plaza,

an empty space dissected lengthwise by two symmetrical ramps which lead inside.

the dark low-ceiling area, leads inside to a well of sunlight - which opens up through the

entire height of the building - where the library is located. here, alternating light and dark layers

are visible, constructed from a mix of concrete, local earth and other materials. the rest of this

floor is meant to be used for the various activities of the peace peres house. the remaining

three floors cover an area of 600 sqm and a heigh of 3.4m, and are accessible with stairs and lifts.

they house an auditorium intended for 200 persons, offices of the peres peace house

and spaces for meetings.

版权:翻译 www.ArchGo.com 天蝎