德国,汉堡,BSU新行政办公大楼/索布鲁赫.赫顿

索布鲁赫.赫顿(Sauerbruch Hutton)被宣布成为德国汉堡BSU新行政办公大楼设计竞赛一等奖方案的获胜者(之前我们介绍过另一个一等奖方案)。色彩斑斓的新BSU大楼将耸立在汉堡的威廉斯堡区,预计2013年竣工。

 

 

新大楼包括一个高层和两翼的裙房,容纳了BSU的公共设施,例如临街的展览厅、餐厅。建筑的中心门厅将展示汉堡的城市模型,从室外透过大面积的玻璃幕墙亦清晰可见。

大楼由七个相对分离的“房子”组成。这些房子通过一条“路”连接在一起。“道路”拥有开敞的楼梯井,从而强化了建筑的方向性、优化了竖向连接感、也促进了自然光线散射到室内空间和增加了自然风空气对流效果。

大楼运用了主动式和被动式节能措施,其中包括运用热能材料、空气对流、太阳能加热、地热和太阳能能量收集等技术,从而最小化能源消耗。

 

原文:http://www.archdaily.com/44096/office-for-urban-development-and-environment-sauerbruch-hutton/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Sauerbruch Hutton was announced first prize winner for their design of a new home for Hamburg’s Behörde für Stadtentwicklung und Umwelt/BSU (Office for Urban Development and Environment). The new colorful BSU building will be erected in Hamburg Wilhelmsburg and is slated for completion in 2013.

The building consists of one high rise and two wing buildings, with the public BSU facilities such as exhibition areas and restaurants, located on the street level floors. A central lobby will house the exhibition of Hamburg’s urban model which will be highly visible through the large glass facade.

The building’s concept is structured in seven separate ‘houses’. These houses are connected via an access ‘road’ that has its own open staircase atrium which enhances easy orientation, efficient vertical access, good distribution of natural light into interior spaces, and natural cross-ventilation.

The building combines passive and active measures, like thermal insulation, cross-ventilation, sun-powered heating, and energy harvested from geothermal and solar equipment, as a way to minimize energy consumption.

版权:翻译 www.ArchGo.com 天蝎