德国,Martinsried大学食堂和儿童中心/Auer+Weber+Assoziierte工作室

建筑摄影师Roland Halbe给我们送来了德国慕尼黑Auer+Weber+Assoziierte工作室设计的Martinsried大学建筑。

 

 

该项目位于Martinsried校园内,包括一个食堂和儿童日托中心。

建筑用网格状的木条包围。

下面是建筑师的描述:

-

Martinsried食堂校园,慕尼黑

建筑南北向,位于未来的Martinsried校园内,它包括一个食堂及幼儿中心。

建筑有两重形式,是一个独立的结构,不仅是开发空间概念的组成元素。

建筑低矮,像一个凉亭,再加上木材网格外表皮,融于周围的景观中。

项目数据

客户:Freistaat Bayern v.d. Bayerisches Staatsministerium der Wissenschaft v.d. Staatliches Bauamt München

地址:Großhadener Straße 6, 81375 Planegg-Martinsried

建筑师: Auer+Weber+Assoziierte, Munich

Philipp Auer (Associate)

户外设施: Luska, Karrer+Partner, Dachau

工程师

结构: Mayr-Ludescher, Munich

机械: IB Dickert, Sinzing

电气: IB Koscheinz & Partner, Ruhstorf a. d. Rott

建筑物理: AC CON GmbH, Greifenberg

厨房设施: Staatl. HBA, Munich

2005年合同

2009年完成

总建筑面积:4.240 平方米

总体积:17.800立方米

底层面积:2.030平方米

 

总造价:€ 10,40 Mio

 

原文:http://www.dezeen.com/2009/11/11/central-facilities-martinsried-campus-by-auerweberarchitekten/

翻译 www.ArchGo.com 夔

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architectural photographer Roland Halbe has sent us his photos of a university building in Martinsried, near Munich, by German studio Auer+Weber+Assoziierte.

Called Canteen Campus, Martinsried Campus, the project comprises a canteen and child-care centre.

The building is covered in trellis-like wooden cladding.

 

Here’s some text from the architects:

 

 

Canteen Campus Martinsried, Munich

 

Within the north-south oriented building layout of the future campus grounds at Martinsried, the new building, which comprises a canteen and child care centre, has a status of its own.

The building, with a quadratic base form, presents itself as less of a free-standing structure than as an integral element of the open space concept.

Like a gazebo, the low building, with a trellis-like timber external façade, blends into the landscaped garden.

Project data

 

Client Freistaat Bayern v.d. Bayerisches Staatsministerium der Wissenschaft v.d. Staatliches Bauamt München

 

Address Großhadener Straße 6, 81375 Planegg-Martinsried

Client: Freistaat Bayern v.d. Bayerisches Staatsministerium der Wissenschaft v.d. Staatliches Bauamt München

Architects: Auer+Weber+Assoziierte, Munich

Philipp Auer (Associate)

Outdoor facilities: Luska, Karrer+Partner, Dachau

Engineering

 

* structural Mayr-Ludescher, Munich

* mechanical IB Dickert, Sinzing

* electrical IB Koscheinz & Partner, Ruhstorf a. d. Rott

* building physics AC CON GmbH, Greifenberg

* kitchen Staatl. HBA, Munich

Award of contract 2005

Completion of work 2009

Gros square area 4.240 m2

Gros cubic volume 17.800m3

Main floor space 2.030m2

 

Total building costs € 10,40 Mio