美国, 春田, 曲片住宅/Hufft Projects

建筑师: Hufft Projects

地点: 美国 密苏里州 春田

总承包: Smart Design, LLC

项目时间: 2008

建筑面积: 390 平方米

摄影: Mike Sinclair

 

 

“曲片”住宅(Bent and Sliced House)基于最初的“弯曲”住宅方案,结合将住宅折叠嵌入坡地的概念设计而成。而且,该住宅切片和伸展的概念类似于日本的折纸手艺,为建筑创造了自然光线照明和自然通风。

曲片住宅运用了一些可持续发展技术。包括地热井、贴有高反射和可回收膜的绿植屋顶、运用当地可回收材料、低VOC(挥发性有机化合物)漆、灌溉用处水池、充足的自然采光,避免了白天人工照明的使用。

住宅的内外都运用了西部红雪松木材。木板包裹了墙面、点缀了浴室家具,沿着墙面一直延伸到天花。对该材料的运用达到了极致。不同装修带来了细微但是仍然可觉察到的色彩变化,为曲片住宅带来了显著特征,成就了该住宅的美学烙印。

 

原文:http://www.archdaily.com/43857/bent-sliced-residence-hufft-projects/

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Hufft Projects

Location: Springfield, MO, USA

General Contractor: Smart Design, LLC

Project Year: 2008

Project Area: 390 sqm

Photographs: Mike Sinclair

Representing the second take on the originally proposed “Bent House”, the “Bent and Sliced House” incorporates the original concept of bending the home to accommodate the curving slope of the site. Furthermore, the idea of slicing and unfolding the home in a manner similar to Japanese Origami is introduced to create clerestories allowing opportunities for daylighting and natural ventilation.

The Bent and Sliced House also incorporates a number of sustainable features. These include geothermal heat pumps, a vegetated roof in combination with highly reflective and recycled roof membranes, local and recycled materials inside and out, low VOC paints, a cistern to supply all water required for irrigation, and ample daylighting which eliminates the need for artificial light during the day.

The house’s exterior and interior is also marked by the iconic and sensitive use of Western Red Cedar. It wraps the surfaces of walls, encases bathroom furnishings, and turns from the surface of a wall to form a ceiling. The material’s versatility is exhibited to the fullest. Different finishes allow for subtle but noticeable color variations giving the Bent and Sliced House its characteristic signature aesthetic.

版权:翻译 www.ArchGo.com ANiMaL