美国, 美世岛, 木基住宅/Chadbourne + Doss

建筑师: Chadbourne + Doss

地点:美国, 华盛顿州 美世岛

建筑面积: 279平方米

项目时间: 2009

摄影: Benjamin Benschneider

 

 

住宅位于华盛顿州的美世岛西侧,是对1962年建成住宅(著名的西雅图建筑师Fred Bassetti最早的设计作品)的一个改建项目。住宅面对一个繁忙的街道,建筑师希望根植于其所在的斜坡木质场地,并为家庭生活提供遮风挡雨的场所。住宅平面开敞,为大家庭提供了适当的聚会空间,并提供了穿越整个建筑的通透景观。

内部由雪松板包裹新金属表皮结构从屋顶一直延伸到房子地面。铝条幕墙围合出了一个室外平台,形成了一个半透明的墙体,隔离街道,弱化了室内视线。入口经过重新设计,一个悬挑的混凝土雨棚直插入下沉庭院,遮蔽着进入室内的4’ x 11’的转轴门。洗浴空间通透轻盈,与住宅平滑结合在一起。房子完全运用自然材料,安装工艺极其清新整洁。

 

原文:http://www.archdaily.com/43938/wood-block-residence-chadbourne-doss/

翻译 www.ArchGo.com 天蝎

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Chadbourne + Doss

Location: Mercer Island, WA, USA

Project Area: 279 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Benjamin Benschneider

Located on the west side of Mercer Island, Washington, this house is a reconstruction of one of iconic Seattle architect Fred Bassetti’s earliest designs built in 1962. Fronting a busy street, we wanted to root the house to its sloping wooded site and provide a protective shelter for family life. The plan is opened up allowing for large family gathering spaces and perspectives throughout the full length of the house.

A new metal skin with interior cedar liner wraps over the roof and grounds the house to the site. An aluminum bar grating screen encloses an exterior patio and deck filtering interior views and forming a sparkling and diaphanous wall from the street. The entry approach is redesigned with a cantilevered concrete landing in a sunken courtyard and a 4’ x 11’ pivot door to the interior. Bathing spaces are ethereally bright, smooth and seamless. Materials throughout are natural but installed and crafted in an extremely crisp manner.