加拿大,特林布兰山,高级住宅/Saucier + Perrotte

盒子容器一样的外表过去赢得了很多赞誉,渐渐也开始变得无聊。而简单,清晰和开放的内在质量可以长久的打动人心。

虽然它又是一个盒子式的住宅,我们不得不喜爱它,该度假住宅位于加拿大魁北克,特林布兰山,引人注目的附着在布满绿树的山坡上。

在当地滑雪度假区,流行的传统的无需想象力度的立方体滑雪小屋。蒙特利尔建筑公司的Saucier + Perrotte依靠这个项目获得了2004年加拿大的建筑师杂志颁发的优秀建筑奖。被称为“加拿大,特林布兰山,高级住宅”。

不管名字是什么,它有着其优雅的线条和材料,没有不必要的花哨装饰。

它表现了内在的真正可取之处。从地面到天花板的窗户可以尽情享受窗外的美景,同时,室内的一切都是简化的。

室内四四方方的盒子主题采用一致的配色方案和简洁的材料。住宅分为三个功能区,睡眠在顶层,中间层和入口层是起居室,底层用于游戏。

建筑散发着一种孤独的,沉默的气氛,鲜明的四季是这里主要的吸引力。

原文:http://www.thecoolhunter.net/article/detail/1457/lac-superieur-residence-monttremblant-canada

www.ArchGo.com 翻译 K

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

The boxy and containery appearance of residential buildings currently attracting accolades and attention is starting to get boring. However, simplicity, clarity and openness are qualities that continue to appeal.

While this is yet another house of stacked boxes, we cannot help but admire the vacation residence clinging dramatically to the sloping hill up in the trees of the Laurentian mountains of Quebec, Canada.

Locals, used to a more traditional ski chalet in this popular ski resort area, refer to the building as the cube, a name choice requiring no imagination. When the Montreal-based architectural firm Saucier + Perrotte won the Canadian Architect magazine’s Award of Excellence for this project in 2004, the magazine called the entry the Lac Superieur Residence in Lac Superieur, Mont-Tremblant.

Whatever the moniker, the house stuns with its elegant lines, stylish use of materials and lack of unnecessary distractions.

As it should be, the building’s real redeeming features reveal themselves inside. The views from the floor-to-ceiling windows provide all the visual stimulus you’ll need, and at the same time, demand a streamlined approach to everything else in the interior.

The boxy-cubey theme continues inside as do the color scheme and the lack of distracting materials. The residence is divided into three functional areas’ sleeping quarters on the top floor, middle and entry floor for living and the lowest level for play.

Although the building looks like a disorganized corner of a stylish container-port it exudes a solitary, silent grace that allows the distinctive, four seasons of the mountain to provide the main attraction.

The building meets the criteria for a log cabin as described in the area’s design guidelines for recreational development yet, fortunately, fails to resemble a Tyrolean mini castle. - Tuija Seipell