巴西, 圣保罗, Sumaré住宅/Isay Weinfeld

巴西建筑师Isay Weinfeld为一个图形设计师设计了这个带有工作室的住宅。改住宅位于圣保罗市,用地低于街道,面对一个花园开敞。

 

 

Sumaré住宅竣工于2007年。两层的建筑包括一个工作室和一个长长的étagère(类似于博古架),摆放着主人自己的作品。

建筑上层紧邻主人卧室,还设计了芭蕾舞场地以及一个游泳池。

下面是来自Isay Weinfeld关于该项目的更多信息:

业主希望要一个宽敞的房子,她可以在此工作、锻炼、和朋友聚会、当然要适合居住。

因此建筑师必须把工作室、游泳池、芭蕾舞线路和大量的娱乐区、两个卧室以及其他居住房间结合在一起。

住宅所用场地不算小(700平方米),但是由于建筑限高,新建筑不能超过地上两层,因此地下一层是必不可少的。

建筑师将佣人间和工作室放在了地下一层,他们面向一个小巧而优美的草坪,使用者并不会感觉到是在地下。

中间那层比街道略高几个台阶,容纳着起居室、餐厅、厨房和一大片草坪。

起居室内放置着一个长博古架,主人放置了她的藏品,从艺术作品到设计作品甚至于葡萄酒。

最上层是女主人和来客用的卧室,以及必须的健身设施-芭蕾舞场地和游泳池。

由于芭蕾舞场地和游泳池主要由女主人自己使用,她很喜欢我们将它们和她的卧室连在一起,而仅仅利用预制混凝镂空砌块作为与外界的屏障。透过屏障,女主人可以感受到远处的城市风貌。

住宅的最上面是一个木甲板的室外娱乐区域,无论白天还是夜晚这里都是一个完美的聚会场所。

建筑师: Isay Weinfeld

合作者: Domingos Pascali

项目经理: Monica Cappa Santoni

设计团队: Juliana Scalizi, Elisa Canjani, Ilza fujimura, Marina cappochi, Juliana Garcia, Leandro Garcia, Gustavo Benthien, Priscila Araújo, Fábio Rudnik

项目开始时间:2003年4月

竣工时间:2007年5月

建筑面积:598.39平方米

用地面积:700平方米

 

原文:http://www.dezeen.com/2009/12/17/sumare-house-by-isay-weinfeld-arquitecto/

翻译 www.ArchGo.com 天蝎

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Brazilian architect Isay Weinfeld designed this house for a graphic designer in São Paulo with a studio situated below street level opening onto a garden.

Called Sumaré House and completed in 2007, the two-storey house features a studio and a long étagère to display the owners work.

The project also includes a space for ballet and a swimming pool on the upper floor, next to the clients bedroom.

Here’s some more information from Isay Weinfeld:

Sumaré house is located in São Paulo, and was designed for a graphic designer.

The client wanted a spacious house, where she could work, exercise, entertain friends and, of course, live in.

Thus, we had to fit an atelier, a swimming pool and a space for ballet routines into the house, along with ample entertaining areas, two bedrooms and all other rooms suitable to a residence.

The plot is not a small one (700 sq mt), but due to construction (height) restriction laws, the building should not exceed 2 floors, and an underground floor was necessary.

There, we placed the caretaker’s quarters and the atelier – as both areas open onto small but nice lawns, one does not feel like being underground at all.

On the middle floor, a few steps above street level, there are the sitting and dining rooms, the kitchen and a larger lawn.

In the living room, we designed a long étagère so the owner could display her collection, ranging from works of art to design and vintage objects.

On the upper floor, there are the bedrooms – hers and a guest’s – and the “facilities” for physical exercising: ballet and swimming.

As this is a space she meant for private use mainly, she liked it when we suggested having it by her bedroom, enclosed only by a screen of pre-cast concrete blocks, through which she would be able to see the city skyline far away.

Above all, on the uppermost level, there is a wood-decked outdoors entertaining area, perfect for a get together, by day or by night.

Author: Isay Weinfeld

Collabotator: Domingos Pascali

Project Manager: Monica Cappa Santoni

Team: Juliana Scalizi, Elisa Canjani, Ilza fujimura, Marina cappochi, Juliana Garcia, Leandro Garcia, Gustavo Benthien, Priscila Araújo, Fábio Rudnik

Beginning of project: April 2003

Opening: May 2007

Construction area: 598,39 m²

Plot area: 700 m²