奥地利,船屋俱乐部/Baumschlager Eberle

建筑师Baumschlager Eberle设计了奥地利的Constance湖港口的一个船屋俱乐部。

 

 

该建筑是方体型玻璃盒子,里面是不规则的混凝土结构。

建筑师说:“不规则的混凝土元素与规则几何形状的玻璃盒子形成了对比,而玻璃上随机的花纹避免了核心和表皮之间过于强烈的对比”。

摄影 © Eduard Hueber

下面的信息来自于建筑师Baumschlager Eberle:

Fußach港口的构筑物不愿意摆出任何造型。清晰的几何形状与周围的自然环境鲜明对比。2000年以来,该建筑显得特立独行,总的来说,符合业主Maria Rohner所需。

码头上有许多混凝土管道,建筑师Baumschlager Eberle在航运社区放置了一个立方体。建筑位于锚区边缘,它的混凝土和可透光的玻璃盒子显示出对抗的效果。不规则的混凝土元素减少了矩形玻璃盒子的规则感。而玻璃上随机的花纹避免了核心和表皮之间过于强烈的对比。

重叠设置盒子和内部混凝土的目的是在内部产生复杂的光影变化。在白天,从建筑的内部往外看,有万花筒的效果,尤其是周围的水面的运动。在晚上,顶部的灯光给外面的玻璃盒子投下了内部结构的X射线一般的透视效果。

建筑的一层位于水面的位置,有一个楼梯可以到达上面的俱乐部。上面的俱乐部离地8.8米,它是建筑最主要的房间。用户可以感受着生物形态的混凝土和玻璃的晶体结构形态。玻璃上显微镜般细致的纹理呼应了混凝土的结构,但是它不符合常规的装饰手法。建筑的特点是简洁、透明、光线和运动,它利用了港口的条件,成为该类型建筑的佼佼者。

 

原文:http://www.dezeen.com/2008/12/07/nordwesthaus-by-baumschlager-eberle/

翻译 www.ArchGo.com 夔

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects Baumschlager Eberle have designed a combined clubhouse and boathouse at Port Rohner on Lake Constance in Fussach, Austria.

The cube-shaped building consists of an irregular concrete structure enveloped in glass.

“The irregular structure of the concrete elements is set off against the regular rectangular shapes of the sheets of glass,” say the architects. “The randomness of the glass decoration avoids too sharp a contrast between the core and the envelope.”

Photographs © Eduard Hueber

The following information is from Baumschlager Eberle:

The construction of the port in Fußach is an undertaking that disdains any picturesque posturing. The clear geometrical structures contrast starkly with the natural environment. Since the year 2000 the port building has »hovered« over its surroundings, giving the owner, Maria Rohner, the overall view she needs.

In response to the concrete tube devised for the head of the marina, Baumschlager Eberle have installed a cube as the new meeting point for the sailing community. Positioned right on the edge of the moorings, the building presents a striking interaction between the supporting concrete elements and the envelope of glazed panels that allow the contours of the building to shine through. The irregular structure of the concrete elements is set off against the regular rectangular shapes of the sheets of glass. The randomness of the glass decoration avoids too sharp a contrast between the core and the envelope, however.

The purpose of these overlays is to allow light and shade to move around the inside. During the day the interior is transformed into a kaleidoscope of the surroundings, while the reflections of the surrounding water lend »movement« to the outsides. At night-time the ceiling lighting, reinforced by the illumination in the support structure, provides an x-ray picture of the internal organisation of the building.

The boat box is at the water level. It is followed by a connecting floor with stairs which provide access from the land side to the club room above. Situated 8.8 metres above ground, this room plays the main role in the new event building. Its users enjoy the light-dependent spectrum consisting of the biomorphic forms of the concrete and the crystalline structures of the glass. The microscopically fine finishing gives the envelope of the building the texture which effects the transition to the construction, but it in no way conforms to the expectations of conventional ornamentation. Compactness and transparency, light and movement – the architecture profits from the features of the port, providing them with a culminating point in the event building.