美国,麻省鹿田,鹿田学院科赫科学、数学与技 术中心/SOM

建筑师:SOM

地点:美国,麻省,鹿田

业主: 鹿田学院

项目团队: Roger Duffy, FAIA / Design Partner, David Childs, FAIA / Design Partner, Anthony Vacchione, AIA / Managing Partner, Christopher McCready, AIA / Project Manager, Ursula Schneider / Senior Designer, Scott Kirkham / Senior Designer, Reiner Bagnato / Technical Coordinator

合作方: Frank Ruggerio, Alexandra Cuber, Vivian Lee, Thomas Behr, Terry Hudak

工程管理: Gilbane Building Company

结构工程师: Le Messurier Consultants

电气工程师: Ove Arup & Partners

民用工程师: Tighe & Bond, Inc.

灯光设计: Ove Arup & Partners

景观建筑师: Brown Sardinia, Inc.

天文馆咨询: Spitz, Inc.

通讯咨询: Valley Communications Systems, Inc.

结构咨询工程师: John Born Associates

勘测: Sherman & Woods

试运行: BVH Integrated Services, Inc.

合作艺术家: James Turrell

天文学家: Richard Walker

地质学家: Richard Little

建筑面积: 7,400 sqm

设计时间: 2001–2003

建设时间: 2004–2007

摄影: SOM

 

 

为了促进各学科间的交流与非正式学习,这个7400平方米的建筑包括15个教室、8个实验室、学院办公室、会议中心、特别服务用房和特殊项目区域。新建筑功能众多,有1个多媒体教室、2个生物学花园、1个生长室、2个小讨论室、6个非正式座椅区、7个花园平台、1个咖啡厅、1个报告厅(同时也是50个座的天文馆)、以及1个更大的苏格拉底布局的报告厅(具有交流和远距离学习功能)。

建筑的核心区域是一个多功能的中央休息厅,配有星空图和地球仪8字曲线。这里充当了交流空间以及报告厅的休息厅。

建筑各功能围绕中心大厅,分布在狭长的“之”字形平面上。通过建筑平面与场地的结合,砖墙直接沿着现有等高线砌筑而成,形成建筑墙面。通过对屋顶和平台的绿化处理,结构的之字形被分解成为景观的流动性特征。科赫中心为了达到对鹿田学院主导的乔治亚风格的尊重,用光了一家始于1893年的麻省某公司生产的所有当地砖。

该建筑试图在实际设计中创造出科学和感知力方面的奇观。地球仪8字曲线的天窗(实际上就是屋顶的一个空洞)将一束自然光线射向科学休息厅北侧墙面之上。该投射位置随着太阳高低在一年中的变化而改变,从而创造了变化无穷的地球仪8字曲线,并形象化的绘制出地球围绕太阳公转,在椭圆形和自转轴方向上的运动轨迹。

 

原文:http://www.archdaily.com/44960/koch-center-for-science-math-technology-at-deerfield-academy-skidmore-owings-merrill/

翻译 www.ArchGo.com 天蝎

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Skidmore, Owings, & Merrill, LLP

Location: Deerfield, Massachusetts, USA

Client: Deerfield Academy

Project Team: Roger Duffy, FAIA / Design Partner, David Childs, FAIA / Design Partner, Anthony Vacchione, AIA / Managing Partner, Christopher McCready, AIA / Project Manager, Ursula Schneider / Senior Designer, Scott Kirkham / Senior Designer, Reiner Bagnato / Technical Coordinator

Collaborators: Frank Ruggerio, Alexandra Cuber, Vivian Lee, Thomas Behr, Terry Hudak

Construction Manger: Gilbane Building Company

Structural Engineer: Le Messurier Consultants

MEP Engineer: Ove Arup & Partners

Civil Engineer: Tighe & Bond, Inc.

Lighting: Ove Arup & Partners

Landscape Architect: Brown Sardinia, Inc.

Planetarium Consultant: Spitz, Inc.

Communications Consultant: Valley Communications Systems, Inc.

Structural Consulting Engineers: John Born Associates

Surveyor: Sherman & Woods

Commissioning: BVH Integrated Services, Inc.

Collaborating Artist: James Turrell

Astronomer: Richard Walker

Geologist: Richard Little

Building Size: 7,400 sqm

Design Year: 2001–2003

Construction Year: 2004–2007

Photographs: Courtesy of SOM

Designed to encourage interdisciplinary communication and informal learning, this 80,000-square-foot building contains 15 classrooms, eight labs, faculty offices and a conference hall, extra-help rooms and special project areas. The program also includes a multi-media classroom, two biology gardens and a growth room, two small seminar rooms, six informal seating areas; seven garden terraces, a café, a lecture hall that also functions as a 50-seat planetarium, and a large lecture hall arranged in a Socratic configuration with interactive, distance learning capabilities.

 

The centerpiece of the building is a multi-purpose central commons with a starfield map and analemma, providing circulation space and a public lobby for the lecture halls.

The program is arranged in an elongated Z-shaped plan, with this central large atrium/common area. By incorporating this plan with the site, existing contour lines on the site were extruded in brick to form the walls of the architecture. By greening the roofs and terraces, the Z-form of the structure dissolves into a fluid form characteristic of the landscape. To complement the predominantly Georgian style of Deerfield Academy, the Koch Center is built out of locally-made bricks from a Massachusetts company established in 1893.

The building aims to make the wonders of science and perception visible in the actual design of the building. The analemma skylight, essentially a pinhole in the roof plane of the building, admits a beam of light on to the north wall of the science commons. The changing position of the sun in the sky (high in summer, low in winter) changes the position of the projection, creating the infinity shape of the analemma and demonstrating the elliptical and axial movement of the earth on its yearly orbit about the sun.