荷兰,鹿特丹,Euromax大楼/KOW

建筑师: KOW

地点: 荷兰,鹿特丹 Maasvlakte

项目组: Hans Kuiper, John Chan

业主: Euromax

承包商: Cordeel, Zwijndrecht

建筑面积: 10,000 平方米

项目时间: 2009

摄影: KOW

 

 

8000平米的办公和2000平米的海关用房由设计和建造方法设计而成。保证了建筑最终效果和质量的高效建筑施工方法,给予了业主和建筑师进行快速细致建筑设计的可行性,也方便了承包商的后续施工。

54米、13层高的办公塔楼平面为25X25米的正方形,屋顶有一个向上翘起的斜屋面。大楼的餐厅和顶层的会议室经过了特殊设计和处理,整个坚实的体量为海面和周围环境提供了非凡的景观。屋顶为钢结构,覆以幕墙。透明玻璃板和不透明的油彩玻璃板在灰色的铝板墙面上交织变幻。建筑坚实地立在这片工业区景观里,通过廊道与相邻建筑连接起来。

Euromax终端办公大楼独特的造型,为鹿特丹港呈现了不同观察角度带来各不相同的城市形象。

 

原文:http://www.archdaily.com/45817/euromax-kow/

翻译 www.ArchGo.com 天蝎

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: KOW

Location: Maasvlakte, Rotterdam, The Netherlands

Project Team: Hans Kuiper, John Chan

Client: Euromax

Contractor: Cordeel, Zwijndrecht

Project Area: 10,000 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Courtesy of KOW

The design of 8.000-m2-office space and 2.000-m2 customs facilities, maintenance and access buildings is constructed with the Design and Build method; an efficient and effective building practice without compromise to built results or quality, allowing client and architect to come to a detailed architectural design quickly; followed by the contractor’s realization.

The 54 m. and 13 storeys high office tower with an upward slanting slope on the top floors has a floor space of 25 by 25 m. The solid building volume, carefully detailed and finished with special attention paid to restaurant, and boardroom on the top floor, offers phenomenal views of both the sea and the surrounding landscape. Steel construction is used for the sloped top, with curtain wall. Transparent glass panels and opaque, enameled glass panels alternate in anthracite grey aluminium casing. The building volume is anchored in its industrial landscape with canopies and the adjacent buildings.

The specific form of the Euromax Terminal office building offers a subtle variation in profile depending of the differing points of view being a powerful statement in the Rotterdam harbor.