荷兰,泰特灵恩,KvD住宅/Grosfeld van der Velde

建筑师:Grosfeld van der Velde 建筑设计事务所

建设地点:荷兰 泰特灵恩

业主:私人

项目时间:2007-2009

摄影:Rene de Wit

 

 

KvD住宅座落在布雷达附近泰特灵恩的树林中。从居住者角度看,这是最能体验绿色环境的一种方式。插入树丛中的住宅,在树丛中展现了各个不同角度的景色。方方正正的体量让你在任何位置都能感受到与环境融为一体。

广场环抱了一个入口所在的开敞庭院,部分由柱子支撑被抬高。客厅位于首层,卧室在二层并拥有水平的窗。框架位于建筑外围,用以遮挡直射过来的阳光,并为森林环境提供了一个优美的画框。这也增强了建筑体量的雕塑感。住宅立面是由竖向的黑木条组成。通过形体及材料的细致处理,使住宅更具现代感,并融入绿色环境中。

 

原文:http://www.archdaily.com/45907/house-kvd-grosfeld-van-der-velde-architecten/

翻译 www.ArchGo.com 轻轻

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Grosfeld van der Velde Architecten

Location: Teteringen, The Netherlands

Client: Private

Project Year: 2007-2009

Photographs: Rene de Wit

House KvD is located in the woods of Teteringen, close to Breda. Important, from the residents point of view, was to experience the green environment in a most intense way. This ambition has formed the main concept of the building: A house that feeds in between the trees, giving every arbitrary movement a surprising perspective on the forest. The square-shaped volume keeps you, while moving through the building, in constant contact with the environment.

The square, that’s partly lifted by piles, embraces an open courtyard on which the entrance is situated. The living rooms are located on ground zero, the bedrooms are lifted and provided with horizontal orientated windows. The framework, situated on the outside of the building, are filtering direct incoming sunlight and give a beautiful ‘cut out’ view of the forest. They also intensify the sculptural characteristic of the volume. The façade is made of vertically placed black stained wooden parts. The subtle details in combination with shape and material make the house modern, but also reserved in it’s afforested environment.