法国,碧格拉斯,集合住宅/LAN

法国建筑事务所LAN发布了一个可持续发展的社会住宅综合体项目。该研究项目将住宅和公寓融合在一起,形成一种复合的类型学建筑。

该综合体设计的基本原则是通过对体积叠加、生活方式、气候条件和年度太阳运行轨迹的研究,来组织设计。该项目的框剪结构体系拥有一个轻质立面系统,能够表现出卓越的保温隔热性能。

 建筑内每一户都有各自的室外空间,充当屏风、迷你花园或者制冷/通风设施使用。

住宅户型形态设计来源于对户型多用途和避免额外技术措施的简单想法。而跨界的建筑多样户型均拥有适宜的室外空间以及两个(包括)以上的不同功能定位。

项目信息:

功能: 住宅、商店和办公综合体

地点:法国 碧格拉斯

设计时间:2009年

业主:ataraxia, saemcib

预算:650万欧元(不含税)

建筑面积:6500平方米

项目时间:2009-2012年

 

原文:http://www.designboom.com/weblog/cat/9/view/8777/lan-architecture-collective-housing-units-begles-france.html

翻译 www.ArchGo.com 天蝎

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

LAN architecture has unveiled a new, sustainable social housing complex.

the french architects directed their research towards a hybrid typology combining

the house and the apartment.

 

the underlying principle of their approach was that of stacking containers,

studying habitat modes, climatic conditions and the sun’s trajectory throughout the year

to find a way in which to organize them. the project’s column-slab supporting structure

has a system of lightweight facades providing ultra-high performance insulation levels.

 

all residents have the possibility of using their exterior space as a windbreak,

a mini-greenhouse or conversely, as a means of cooling or ventilating.

 

the morphology of each unit stems from the desire to develop housing units enabling

a variety of uses very simply and with no extra technological input.

the cross-building units have adaptable exterior spaces and at least two different orientations.

general info:

program: construction of a complex of apartments, shops and business space

location: terres neuves district, bègles, france

date: 2009

client: ataraxia, saemcib

cost: € 6.5 M HT

size: 6 500 m2

timetable: 2009-2012