西班牙,伊比沙岛,伊比沙会议中心/UP Arquitectos

建筑师: Pesquera Ulargui Arquitectos

地点: 西班牙伊比沙岛

合作者: Carlos Domínguez Santana, Daniel Rojas, Luis Sarabia, Margarita Aldeamil, Jorge Jiménez Sántos, Juan Enrique Álvarez Cabezuelo, Manuel Cifuentes Antonio, Natalia Domínguez Santana, Cristina Gómez Abecia, Alfonso Peralta Muñoz, Javier Mosquera González, Jorge Sánchez Limón, Judith Sastre Arce, Pep Ramón Marí

勘测人员: Diego San Isidro San Cristóbal, Jose Antonio Vilches Menéndez

结构工程师: Joaquín Antuña Bernardo

场地服务: JG & Asociados

总承包商: Ferrovial

建筑面积: 3,773 平方米

造价: 4,193,075.82 欧元

项目时间: 2003-2008

摄影: Duccio Malagamba

 

 

一般情况下,分两个阶段的同一个设计中,第一阶段建筑的建成效果,大多取决于与设计中其他部分的关系,因此它的相应调整受制于将来两个阶段的完成预期。将来,第一阶段可能会深刻影响到第二阶段:会议中心被分成多个有独立功能的体量,会形成它自身的领域,无论是人们第一眼看到它,还是从未来文化中心观察它。长方形的壮丽场地就是将来会议中心的所在,在海湾的一端、紧邻大海、面朝原生松树林。新建筑配有花园,保持了城市风貌的连续性。现在建造的部分与主要建筑相连,通向松树林的开放空间将建筑延伸到室外会议活动花园,并成为新建筑的一部分。

因此第一阶段的建筑物与周围环境有着紧密的关系:面向树林的零碎体块有着彼此不同的功能要求,简单的形体融入到树林中,插入泥土里,由封闭墙面包裹,被厚厚的植被缓冲区所分隔开来。立面上三种元素的分层排布,勾画出内部的排练和布景空间。围绕一个天井的大方形体量容纳了其他的功能空间:管理用房、研习室和将来的自助餐厅。

该建筑彰显真正伊比沙岛元素象征价值的主要目的,经过分散的建造,得以转变,从一个波普建筑转变成目前的模样。展示用的室内空间获得了室外的效果,立面由石材布景而成,就像其他案例中的舞台背景一样。人工景观的设计改造了建筑所在的领域,建筑内的小径水平拓展了建筑空间,使之延伸到树林,并面向更远的大海。

 

原文:http://www.archdaily.com/49261/conference-center-in-ibiza-up-arquitectos/

翻译 www.ArchGo.com ANiMaL

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Pesquera Ulargui Arquitectos

Location: Ibiza, Spain

Collaborators: Carlos Domínguez Santana, Daniel Rojas, Luis Sarabia, Margarita Aldeamil, Jorge Jiménez Sántos, Juan Enrique Álvarez Cabezuelo, Manuel Cifuentes Antonio, Natalia Domínguez Santana, Cristina Gómez Abecia, Alfonso Peralta Muñoz, Javier Mosquera González, Jorge Sánchez Limón, Judith Sastre Arce, Pep Ramón Marí

Surveyors: Diego San Isidro San Cristóbal, Jose Antonio Vilches Menéndez

Structures: Joaquín Antuña Bernardo

Services: JG & Asociados

Contractor: Ferrovial

Project Area: 3,773 sqm

Budget: 4,193,075.82 €

Project Year: 2003-2008

Photographs: Duccio Malagamba

The formal result of this first building depends largely on its relationship with the rest of the proposal, and as such its justification lies in the completion of both buildings. In the future, one will be in debt to the other: the Palace will form its own enclosure, understandable from the first glance, from which Cultural Center will take shape, itself divided into multiple volumes, each with its own activity. The magnificent site upon which it is located, next to the sea, at the end of the bay and open to a forest of native pines, responds in its rectangular are to the future auditorium, where a continuity is maintained with the urban line while still claiming its own garden; the part now built adheres to the main building and enters the pine forest with a freedom to form a part of the place, extending towards the exterior conference activities.

As such this first phase has a close relationship with its surroundings: the fragmented volume opens to the forest manifesting its different uses, dissolved among the shade of the trees, inserted in the land, among containing walls and a thick layer of vegetation which covers it. Three elements emerge from the roof expressing the rehearsal and scenic spaces. A large square volume built around a patio houses the rest of the program: the rooms, seminar spaces and the future cafeteria-restaurant.

The whole aims to recover the symbolic value of the genuine elements of the island of Ibiza, build with remnants, transformed from popular architecture to the present. An interior which doubles as an exterior for the exhibition rooms; masonry limiting scenery in a pile for the facade, also as a scenic backdrop in some cases; and the creation of an artificial landscape transforming the territory and creating a path within the building with a new horizon towards the forest, though invisible, towards the sea.