葡萄牙,Santo Tirso的住宅/Grau.Zero

葡萄牙建筑师Grau.Zero完成了一栋住宅,位于Porto市附近的Santo Tirso,房子的一边从地面升起。

该住宅被称为“SGLight”,它由两个“被弯曲”的立方体体量组成,一个朝水平方向弯曲,另一个朝天空方向弯曲。

入口位于两个体量之间。

以下描述来自于设计者:

为了最大限度的利用基地,所以设计这样的体量。

业主提出的想法是设计一个能满足功能需求的意义模糊的雕塑感住宅。

我们采用两个10°弯曲的建筑体量,它们采用了共同的语言。

一个水平向弯曲,一个垂直向弯曲。

两个体量之间有适当的距离,让它具有多种视角下的变化效果。

建筑体量给人留下非常深刻的印象。

体量之间是建筑重点突出的入口。

住宅的北翼与现有的小学有联系。

为了保持建筑的标识性,外立面尽量少开窗。

利用内部的小院子进行采光和通风。

 

原文:http://www.dezeen.com/2010/03/03/house-sglight-by-grau-zero/

翻译 www.ArchGo.com 夷

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Portuguese architects Grau.Zero have completed a house in Santo Tirso, near Porto, where one end peels up from the ground.

Called House SGLight, the project consists of two rectangular volumes that have been ‘bent’, one kinked horizontally and the other towards the sky.

The entrance is located between the two volumes.

The text below is from the designers:

With the use of maxima deployment allowed by ground in its vertical projection, resulted the volume of the building.

The idea was blend a sculpture image with architectural needs, making them ambiguous, was the proposal made to the owner, as a work premise.

We used a 10 ° flexion in two volumes, in order to maintain among themselves a common language.

The application of bending, runs one of the volumes in its horizontal axis, and the other in its vertical axis.

This gesture created a distant positioning to a formal level between the two block, allowing however have several readings volumes.

These large volumes almost blind, provides you a very strong image.

Between the “bodies” happens the entry, where highlights, through a sectioning of the volume on the horizontal axis.

The organization of space, starts in the north wing of the house, a relationship between the house and an existing elementary school.

Sought to break with some of the architectural forms of identification, especially outside windows that were used in the smallest possible number. Lighting/ventilation of rooms happens from individual small patios.