秘鲁,Lima,海边住宅/22-js(a)

建筑师: JSª: Javier Sánchez, Irvine Torres, Juan Reyes, Héctor Hernández and Francisco de la Concha

地点: 秘鲁,利马,海湾

Renders: Gerardo Fonseca

户型: Edith Razo, Isabel Medina and Anayetzi Ruiz

结构设计 JSª: Fernando Valdivia and Sergio Barrios

设备安装: JPR Proyectos

建造: Buckle y Konno

木: Peru Lumber, Ing. Jorge Tintorer

公寓的平均面积: 185 sqm

总面积: 995 sqm

年代: 2010

摄影: Eduardo Hirose

 

 

住宅面对秘鲁的海边,距首都利马30英里,项目容纳4个家庭。382平方米的矩形的基地可以观赏海洋壮丽景观。住宅底层有一个2米高的“坝”,其中包括:游泳池,等候区,庭院,厨房和服务区。突出表现每个套公寓的独立性及其体量,从而,产生内部和外部之间的各种空间组合。每个居住空间都能观景,同时也造成了有吸引力的微妙和清晰的体型,尤其是“马雷贡”(坝)。

4个公寓平均185平方米,中间有一个较大的天井。立面使用了木材。围绕着底层能观景的平台。

结构上采用了大开间,住宅内部开阔,可以模糊室内外的空间,这是一个大气的项目,让空间和景观相结合。

 

原文:http://www.archdaily.com/52109/the-22-js%C2%AA/

翻译 www.ArchGo.com 夔

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: JSª: Javier Sánchez, Irvine Torres, Juan Reyes, Héctor Hernández and Francisco de la Concha

Location: Bay Beach, Lima, Peru

Renders: Gerardo Fonseca

Models: Edith Razo, Isabel Medina and Anayetzi Ruiz

Structural Engineering JSª: Fernando Valdivia and Sergio Barrios

Installation Engineering: JPR Proyectos

Construction Development: Buckle y Konno

Wood: Peru Lumber, Ing. Jorge Tintorer

Average surface area of apartments: 185 sqm

Total construction area: 995 sqm

Project Year: 2010

Photographs: Eduardo Hirose

Facing a peruvian beach, 30 miles from Lima, El 22 is arranged with 4 beach apartments suitable for families. It’s rectangular terrain has 389 m2 of area and spectacular views to the marine landscape. Showing respect to the complex’s regulations, the project dares to expose at 2.00mts of height from the “malecón”, with such space that includes pool, waiting area, patio, kitchen and services. The design concept deals with articulating the apartments as independent and over imposed volumes, generating a diverse composition between interior and exterior spaces. Each one of the livable spaces seeks to reinforce the action of looking at the landscape, resulting an appealing design in relation to the privileged views, as well as a subtle and articulated composition that responds to the “malecón”.

The project accomplished 4 apartments of approximately 185 m2, with an arrangement of spaces articulated by a great central patio. This façade is revolved by an operable surface of wood that permits multiple appearances of the space and the common space beholds the preference to the most attractive view of the bay.

The structural solution shows wide open spaces free of any elements, creating big clearances that are being reinforced by operable enclosures and allowing a diffused relation between interior-exterior. It is a project with great layout development that is strategically solved, with the total exploitation of spaces and their relation with the landscape.