西班牙,Andalucía,城市历史博物馆/Alberto Campo Baeza

建筑师: Alberto Campo Baeza

地点: Granada, Andalucía, 西班牙

客户: Caja de Granada

合作者: Alejandro Cervilla García, Ignacio Aguirre López

结构设计: Andrés Rubio Morán, Mª Concepción Pérez Gutiérrez

工程设计: R. Úrculo Ingenieros Consultores S.A.

实习生: Miguel Cabrillo, Sergio Sánchez Muñoz, Petter Palander

项目面积: 15.000 平方米

项目年代: 2006-2009

摄影: Javier Callejas

 

 

我们想让Andalusia的历史博物馆成为“最美的建筑”。它要传递Andalusia本地的全部历史。从罗马时代开始,Strabo形容Andalusia的居民为“最文明的伊比利亚人,他们有韵律的诗歌”。

Andalusia的历史博物馆位于2001年建成的CAJA GRANADA储蓄银行的中间线上。我们把建筑的底层做成一个60x120米的三层平台,与GRANADA储蓄银行的平台相呼应。它的立面也如此。建筑围绕椭圆形的中庭展开,中庭中是圆形的坡道,坡道连接建筑的三层,并表现有趣的空间张力。椭圆形的中庭的大小源于查理五世的阿尔罕布拉宫。

而最宝贵的是,它位于城市的入口处,一个高大的垂直体高高矗立,它与CAJA GRANADA市最高的建筑同高。因此,它看起来像是高速公路边上的Granada市的屏幕标识牌,在大大的屏幕上发送消息。如同伦敦的Piccadilly广场,或是纽约的时代广场。

在建筑的结束处,Andalusia的历史博物馆的在河边开放空间可以成为Granada市的公共空间。

新的建筑的形式是安静的,建筑的元素默默表达着已经来到的新千年时代精神。

 

原文:http://www.archdaily.com/53701/the-ma-andalucias-museum-of-memory-alberto-campo-baeza/

翻译 www.ArchGo.com K

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architect: Alberto Campo Baeza

Location: Granada, Andalucía, Spain

Client: Caja de Granada

Collaborators: Alejandro Cervilla García, Ignacio Aguirre López

Structure: Andrés Rubio Morán, Mª Concepción Pérez Gutiérrez

Engineering: R. Úrculo Ingenieros Consultores S.A.

Estudiantes: Miguel Cabrillo, Sergio Sánchez Muñoz, Petter Palander

Project Area: 15.000 sqm

Project Year: 2006-2009

Photographs: Javier Callejas

We would like to make “the most beautiful building” for the Museo de al Memoria de Andalucía (Andalusia’s Museum of Memory) in Granada. The MA. A museum that wishes to transmit the entire history of Andalusia. As early as Roman times, Strabo described the inhabitants of Andalusia as “the most cultivated of the Iberians, who have laws in verse.”

Our project for the MA is a building in line with the Central Headquarters of the CAJA GRANADA Savings Bank that we finished in 2001. We propose a podium building measuring 60×120 m and rising three stories, so that its upper floor coincides with the podium of the main CAJA GRANADA building. And its façade as well. Everything is arranged around a central courtyard, in elliptical form in which circular ramps rise, connecting the three levels and creating a very interesting spatial tension. The dimensions of the elliptical courtyard have been taken from the courtyard of the Palace of Charles the V in the Alhambra.

And to crown it all, as if it were a Gate to the City, a strong vertical piece emerges, the same height and width as the main building of the CAJA GRANADA. It thus appears before the highway that circles Granada as a screen-façade that sends messages over the large plasma screens that will cover it entirely. Like Piccadilly Circus in London or Times Square in New York.

And to finish the entire operation, a large horizontal platform all the way to the River, the MA open FIELD that will serve as a public space in that new area of the city of Granada.

The new building, silent in its forms, is resounding in its elements to communicate the messages of the new millennium in which we are already immersed.