德国,Essen,Zollverein设计与管理学校/妹岛和世+西泽立卫, SANAA

建筑师: 妹岛和世+西泽立卫 / SANAA

客户: 关税同盟学校

地点: 德国,埃森

开始施工:2005 年3月

完成:2006 年7月

项目建筑师: Nicole Berganski

助理建筑师: Böll & Krabel

建成区面积: 5.000 平方米

总图: 库哈斯, OMA

景观: Agence Ter

摄影: Iwan Baan

 

 

关税同盟设计学院位于庞大的郊区中的古老的煤处理工厂旧址上。建筑用35米立方体与邻近的大型厂房的规模相适应,它与郊区细致的机理形成对比。在工厂的旧址上强烈的表现着自己。

用传统的标准看,建筑的体量相对于其功能来说,可能过于庞大,建筑的体量不仅仅来自于城市的环境,也是根据建筑的功能要求。我们认为,教育空间的天花板应该很高,特别是工作室那一层。连续的楼板,只有外部结构墙,空间可以灵活划分。 外墙上开了不同大小的孔洞,采光,并俯瞰周围的工厂景观,过渡外部和内部空间。

 

原文:http://www.archdaily.com/54212/zollverein-school-of-management-and-design-sanaa/

翻译 www.ArchGo.com 新

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa / SANAA

Client: Zollverein School

Location: Essen, Germany

Construction start: March 2005

Completed: July 2006

Project architect: Nicole Berganski

Associate architects: Böll & Krabel

Built area: 5.000sqm

Masterplan: Rem Koolhaas, OMA

Landscape: Agence Ter

Photos: Iwan Baan

The Zollverein Design School is located between a historical coalmining factory and a sprawling suburb. The building is a 35 meter cube, which, at the scale of the large neighboring factory buildings, stands in strong contrast to the finer suburban texture. Its intense presence announces the former factory grounds.

Given traditional standards, the building volume might be perceived as too large for its program, an approach which not only has an urban impact, but is also a response to the building’s program. We felt that exceptional ceiling heights were appropriate for the educational spaces, particularly for the studio level that occupies an entire slab of the structure. This undivided production floor is an unusually lofty and fully flexible space, which is enclosed only by external structural walls. These walls, punctured by numerous apertures, filter the light and view from the surrounding factory landscape, softening the transition between exterior and interior.