韩国,观海台/AnL Studio : Keehyun Ahn, Minsoo Lee

建筑师:AnL建筑事务所/ 安基炫(Keehyun Ahn)、李民洙(Minsoo Lee)

地点:韩国仁川,松岛新城

加工&制作:Chang Gil-Hwang, Kim Yong-Bae

项目组:Ju Kwon-Jung, Choi Hui-hyun, Kim Chung-bong, Lee Seung-Ho, Park Kwon-ui, Kang Jung-Tae, Ham Yun-Ki

客户:韩国仁川广域市

占地面积:350平方米

建筑面积:91平方米

项目年份:2010

摄影:AnL建筑事务所

 

 

AnL建筑事务所(安基炫和李民洙创建)的建筑师和室内设计师在韩国仁川设计了一座公共观景台,名叫“Oceanscope(海景)”。建筑用回收材料建成,其中包括旧船舶集装箱。

在韩国,就因为旧集装箱价格便宜,所以在许多乡村地区人们都回收利用它当临时住所。然而,对这些商用金属盒子产品的草率使用并没有与周围环境产生协调的关系,因而造成了不甚美观的乡村环境。

仁川市(韩国最大的港口之一)市长怀揣着这些问题,首先提出了建造Oceanscope的想法。Oceanscope项目旨在发掘闲置集装箱在公共空间中重新利用的可能性,为乏味的集装箱带来新的审美功能,并能与乡村景色合而为一。

Oceanscope由5个回收集装箱组成,其中3个构成了观景台,另外2个当成临时展览空间。AnL建筑事务所并没有将集装箱平常地堆叠和排成一列,而是将其设想成包含各种特征和功能的地标建筑和雕塑,既能作为建筑构架,也能观赏美景,其本身看起来也要赏心悦目。而且它也应该融入建筑基地当中,也能结合崛起中的仁川市的发展远景。

为此,Oceanscope座落在仁川市久负盛名的日落场所,表达了用翻新最廉价的闲置集装箱这种可持续设计方式来创建观景台的愿望。由于建筑基地的水平面太低,无法欣赏美丽的海景,为了克服这种局限性,建筑师就将三个集装箱观景台分别倾斜10度、30度和50度放置。市民依次从不同的观景台构造中拾级而上,就能在高于地面的位置以不同角度欣赏大海、新仁川大桥和日落的美景。

 

原文:http://www.archdaily.com/53840/oceanscope-anl-studio/

翻译 www.ArchGo.com Lepus

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: AnL Studio / Keehyun Ahn, Minsoo Lee

Location: Song-do New City, Incheon, South Korea

Planning & Producing: Chang Gil-Hwang, Kim Yong-Bae

Construction team: Ju Kwon-Jung, Choi Hui-hyun, Kim Chung-bong, Lee Seung-Ho, Park Kwon-ui, Kang Jung-Tae, Ham Yun-Ki

Client: Incheon Metropolitan City, South Korea

Site area: 350 sqm

Building area: 91 sqm

Project Year: 2010

Photographs: AnL Studio

Architecture+Interior Designers, AnL Studio(Keehyun Ahn & Minsoo Lee) have designed a public observatory deck, called Oceanscope, in Incheon, Korea made of recycled materials, including old shipping containers.

The used containers are re-purposed and recycled for a temporary shelter in many rural areas in Korea simply because it is inexpensive.However, indiscreet uses of these commercial metal-box products that don’t have harmonious relationships with their surroundings are causing an unsuccessful outcome in rural environments.

With these issues in mind, OceanScope is an initiative from the Mayor of Incheon City, which has one of the biggest ports in Korea. OceanScope aims to find unused containers’ potential of practical re-use for public space and to provide the bleak containers with new functional aesthetics that can be assimilated within rural landscapes.

Oceanscope consists of 5 recycled containers, which provide Observatory deck(3 containers) as well as temporary exhibition space(2containers). Rather than standardized stack and linear alignment of Container, AnL Studio envisioned an architectural and sculptural landmark embodying various features and function ranging from architectual framing/capturing view and aesthetics associated with the site and the vision of the Incehon City, which is flying.

To this end, the OceanScope, located in the historic sunset place of Incheon city, expresses the dream of establishing an observatory deck purposed on sustainable design by renovating the least expensive unused containers. In order to overcome the limitation of a building site where ground level is too low to view a beautiful sunset, the containers’ structure can be leaned at various angles (10′ 30′ 50′). This will allow citizens to ascend the stairs within different frame and sequence and meet higher positions with diverse viewpoints towards Ocean, New Incheon Bridge and Sunset.