荷兰,Alemere,自然教育中心/Drost + van Veen 建筑师事务所

建筑师: Drost + van Veen 建筑师事务所

地点: 荷兰,Alemere

项目建筑师: Evelien van Veen, Simone Drost

合作者: Onno Groen, Kees de Wit, Jos Lafeber, Bernhard Jaarsma, Perry Klootwijk

客户: Gemeente Almere

承包商: Reimert Bouw

结构设计: ABT Delft

项目年代: 2009

摄影: John Lewis Marshall, Ben te Raa & Roos Aldershoff

 

 

自然教育中心( “The Oostvaarders” )位于荷兰Almere的Oostvaardersplassen地区,是欧洲独一无二的自然保护区。建筑位于地面、水面、森林和芦苇场的交界处。它是大众的信息中心、教室、观景台、餐厅、代表性的会议室;也是Almere-Buiten的新地标。

概念

建筑有两种形状,从停车场看,建筑是邀请的姿态,像平原上的灯塔。与此相反,在湖面上看,建筑是水平伸展的,在形态上与堤岸和水面相连。

第一层用于观景,有长而大的水平窗,让人欣赏湖面的美景。大楼的入口在堤下。游客从入口处登上台阶,然后如同在乌鸦巢里看外面的环境。入口与顶部之间的流线在视线不断的转换的过程中完成。

可持续发展

为了尽量减少破坏周围自然环境,建造时间减少到最低限度。因此,该建筑物大量采用预制的木墙壁和地板。LenoTec墙在芬兰预制。使用预制组件在湖面悬挑出8米。此外,木材隔热优良的轻质材料。在室内,保留了木材的自然纹理,就好像在木制平房内。

立面设计

外立面采用预制的松木材料,有不同的图案和纹理元素。外立面的穿孔方向和大小各不相同。建筑提供了不同的取景框,游客将学习如何观察环境。

 

原文:http://www.archdaily.com/36833/de-oostvaarders-drost-van-veen-architecten/

翻译 www.ArchGo.com 新

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Drost + van Veen architecten

Location: Alemere, The Netherlands

Project Architects: Evelien van Veen, Simone Drost

Collaborators: Onno Groen, Kees de Wit, Jos Lafeber, Bernhard Jaarsma, Perry Klootwijk

Client: Gemeente Almere

Contractor: Reimert Bouw

Structural Engineer: ABT Delft

Project year: 2009

Photographs: John Lewis Marshall, Ben te Raa & Roos Aldershoff

Nature-education-centre “The Oostvaarders” is situated in a unique nature reserve in Europe: The Oostvaardersplassen in Almere, The Netherlands. The building is constructed at a junction of various landscapes with the different characters of land, water, forest and reed fields. To serve a wide audience there is an information room, classroom, panorama-room, restaurant and representative meeting-room: the new icon of Almere-Buiten.

Concept

 

The Oostvaarders presents itself in two different shapes. From the parking the shape is inviting, like a vertical beacon rising from the plain. On the contrary the shape from the lakeside is horizontal, connecting with the extensive dyke and water.

 

On the first floor the panorama-room, with a large horizontal window, gives a great view over the lake. The entrance of the building is situated at the foot of the dyke. From the entrance the visitor climbs the stairs to the crow’s nest: an exterior space to view the environment. This movement is emphasized by a continous sightline through the building that connects the entrance and the crow’s nest.

Sustainable

 

In order to minimize a disruption in the surrounding natural environment, the buildingtime was reduced to a minimum. Therefore, the building is constructed in prefab, massive, wooden walls and floors. The LenoTec walls are fabricated in Finnland. The use of these prefabricated elements made an eight meter overhang over the lake possible. In addition, wood is a light material with a high isolation. The natural expression of this material remains visible in the interior, like in a wooden cottage.

Facade

 

The facades are constructed of prefab, timbered pinewood, elements in different patterns and textures. The perforations in the facade vary in direction and size. By framing the view everytime in a different way, the visitor will learn to observe the environment.