广(Hiro)之住宅 / Suppose Design Office

建筑师:Suppose design office设计事务所

地点:日本广岛吴市Hiro(广)

占地面积:78.34平方米

建筑面积:37.39平方米

总建筑面积:66.46平方米

项目年份:2009

摄影:Toshiyuki Yano

 

 

这间宽敞的住宅内住着一户人家,其中有两个花园。

建筑基地位于大道旁的一条商业街上,业主想要家里有几个明亮的花园,对于局促的场地环境来说,这一愿望稍显苛求了。这里没有室外花园,所以我们决定在具有室外材料特质的室内材料中掺入一些花园式元素,如轻型原材料,设计出一种几乎可以称之为真正花园的空间。这些花园房间尽管属于室内,但还是让人第一感觉仿佛身处真正的室外花园中,这种空间的建立明显地划分出了室内与室外。再将具有“室外”特征的物品放到室内,如植物和自行车,与室内的书、艺术品和钢琴摆放在一起,就描绘出了一幅和谐的生活景象。我们还设法通过略微改变看待事物的方式、不特别去分辨“室内和室外”元素,来获得这种有如置身于室外的新建筑形式。这些融合了室内外元素的花园房间所呈现出来的,与其说是一间无法接受迄今所遇到的这种改变的住宅,倒不如说它非常适应这些变化。

在为建筑的室内设计添上画龙点睛的一笔之后,我想,我们终于建成了理想中的房屋。

 

原文:http://www.archdaily.com/51397/house-in-hiro-suppose-design-office/

翻译 www.ArchGo.com Daisy

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Suppose design office

Location: Hiro, Kure city, Hiroshima, Japan

Site Area: 78.34 sqm

Building Area: 37.39 sqm

Total Floor Area: 66.46 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Toshiyuki Yano

The site is located in a shopping district alongside the main highway, a harsh place to satisfy the demands of a client desiring a home with bright gardens. There are no outdoor gardens here, so we decided to plan outthe kind of place that you could almost call a real garden, by bringing to the indoors materials that evoke – elements of the outdoors – garden-like elements such as light and raw materials. By setting up garden rooms that at first sight make you feel as if you are in a real outdoor garden – despite being indoors – we have created a distinction between the indoors and outdoors, and by putting characteristically “outdoor” things such as plants and bicycles in the rooms, as well as books, artwork, and pianos, we have portrayeda life in which these elements are all mingled. We struggled to achieve this new outdoors-like form by changing the way we looked at things just a little bit, by unconsciously recognizing these “inside and outside” elements. The garden rooms, where the indoors and outdoors mingle, show that rather than being a home that cannot allow the sort of metamorphosis it has seen thus far, this home is comfortable with these changes.