斯里兰卡,BHC科伦坡办事处/Richard Murphy建筑师事务所

建筑师: Richard Murphy 建筑师事务所

地点: 科伦坡,斯里兰卡

项目负责人: Richard Murphy

项目建筑师: Matt Bremner

建筑助理: Tim Bayman

客户: 外交和联邦事务部

执行建筑师: Milroy Perera Associates

承包商: Gibs Ltd.

项目经理: Edmond Shipway

结构工程师: SKM Anthony Hunts

M+E 工程师: Fulcrum Consulting

景观建筑师: Gross Max

灯光设计: Speirs and Major Associates

项目面积 3,400 平方米

预算: Euro $7.5 M

项目年份: 2009

摄影师: David Morris © Richard Murphy Architects

 

 

2001年,赢得了位于斯里兰卡首都科伦坡的新的英国高级委员会办事处的邀请设计竞赛,新建筑代替了过去的两英亩(0.8公顷)土地上的老建筑,紧靠现有的高级住宅:威斯敏斯特住宅。

该高级委员会和19世纪的大使馆相比,承担的社会功能已大大减少,设计的重点是创造一个愉快的工作环境,并且能够在未来灵活布置空间。建筑物的安全性是首要考虑的目标,建筑采用了一系列的措施防止外部的炸弹。

基地位于两个主要道路的交汇处,外边是成熟的肉桂树,位于令人愉快的首都科伦坡郊外。

有两个主要入口,分别是汽车和人行入口,它们位于同一标高上,一起通往内院、门廊和入口的池塘,相对的角落是签证和领事入口(过去的建筑的一个主要问题是这两项职能之间的位置冲突)。警卫室加建于主体建筑的屋顶上,在每个入口之上。

高级委员会或大使馆建筑物只采用一层的设计是很不常见的。建筑围绕一系列小而私密的庭院展开,工作人员可以关掉空调,打开窗户就可以接受到穿堂风,这是由于“玻璃灯罩”的功效。“玻璃灯罩”也把一部分光线反射到混凝土拱形屋顶结构抛光底面上。玻璃灯罩的灯也承认这反映到了向上。办公室一字排开,各个部门位于各个扩展的翼上。相较于以前的6层大楼,工作人员之间的交流得到了根本改善。该大厦的公共区域仅限于一个会议室,它朝向小院子,它承担社会职能,贸易部门有自己的庭院,从入口处进入。俱乐部内设游泳池,网球场,球场,花园和工作人员的孩子们的托儿所,家属居住区位于沿边界处。

设计是谦虚的,对前殖民国家表达了尊重。建筑里有大面积的水体,用于泳池、湖泊、喷泉和堰,这种处理手法和庭院一样,来自于传统的斯里兰卡建筑,也是受到了斯里兰卡建筑师Geoffrey Bawa的影响。每个庭院中都有流动的水体,我们的概念是:不应该要有各种景观视觉体验,但应该水在每个庭院中不同的声音体验。到了夜晚,池水以各种方式被照亮,沿围墙的玻璃体发出光线像一条巨大的灯具。

建筑尽可能使用当地材料,引人注目的屋顶采用传统斯里兰卡的terra cotta覆盖,墙面采用了椰子木墙板和花岗岩干石材“kalugal”。围墙里面采用了强烈的颜色,表达了对墨西哥建筑师巴拉甘 的敬意,同时也表现了斯里兰卡生活的中表现出来的色彩。混凝土重型屋顶跨度很大,采用了很少的柱子,给室内的分隔带来了灵活性。

在最初的设计竞赛后,2001年进行了一年的紧张工作,由于英国外交部提出内部审查而搁置。 不过,4年后该项目恢复了并进行进一步的设计修改,2006年签订了设计建造合同。2008年正式开放,高级专员公署的工作人员进入办公。

 

原文:http://www.archdaily.com/53518/bhc-colombo-richard-murphy-architects/

翻译 www.ArchGo.com K

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Richard Murphy Architects

Location: Colombo, Sri Lanka

Project Director: Richard Murphy

Project Architect: Matt Bremner

Architectural Assistant: Tim Bayman

Client: The Foreign and Commonwealth Office

Exec. Architects: Milroy Perera Associates

Contractor: Gibs Ltd.

Project Manager: Edmond Shipway

Structural Engineers: SKM Anthony Hunts

M+E Engineers: Fulcrum Consulting

Landscape Architects: Gross Max

Lighting Designers: Speirs and Major Associates

Project Area 3,400 sqm

Budget: Euro $7.5 M

Project Year: 2009

Photographer: David Morris © Richard Murphy Architects

In 2001 the practice won a limited competition for the design of a new British High Commission in the Sri Lankan capital of Colombo. The new building was to replace the outdated existing High Commission building and be located on a two acre (0.8 hectare) plot of land next door to the existing High Commissioners Residence, Westminster House.

 

The social function of a High Commission building is much reduced from the popular image of a 19th 
century Embassy and the emphasis of the design is on making a pleasant working environment for Commission staff and for allowing for future flexibility and the re-arrangement of departments. The security brief for the building was of paramount concern, and the building has been designed against the threat of external bomb blast.

The site sits on the corner of two prominent roads lined with mature trees in Cinnamon Gardens, a pleasant inner suburban part of Colombo. There are two main entrances; a vehicle and pedestrian entrance on one elevation leading to an inner court, porte cochere and entrance lake; and on the opposite corner of the site a visa and consular entrance (the conflict between the two functions had been a major problem on the previous site.) Guard houses which are extensions of the roof of the main building are located at each entrance.

Unusually for a High Commission or Embassy building, the design is single storey. The building is arranged around a series of small and intimate courtyards with the starting point being the possibility of empowering the office workers to switch off the air conditioning, open windows to the courtyards and induce a breeze through their offices through a thermal chimney operating down the middle of each “leg” of the design. The glass chimney also admits light which is reflected upwards onto the polished underside of the concrete vaulted roof structure. The offices are a arranged with a general open plan “spine”, with various Departments placed in individual legs of cellular offices off the central spine. Compared to the previous six storey building this is a radical improvement in inter-staff communications. The public areas of the building are limited to a conference room which opens onto a small courtyard for social functions and the trade section which has its own entrance from the entrance courtyard. A ‘club’ with swimming pool, tennis-court, garden and children’s’ crèche for staff members and their families has been located along one boundary.

The design is deliberately self-effacing as is considered appropriate for the former colonial power. Water is used extensively for pools, lakes, fountains and weirs and this together with the courtyard idea is inspired directly by traditional Sri Lankan architecture, also more recently reinterpreted through the work of the late Sri Lankan architect, Geoffrey Bawa. Each courtyard has moving water within it and our concept is that there should not just be a variety of landscape experiences but also that there should be a different sound of water in each court. At night the pools are lit in a variety of ways and the glass chimney glows as a series of giant lanterns along the boundary wall.

Wherever possible local materials have been used, most notably the roofs covered with traditional Sri Lankan terra cotta tiling, the coconut timber wall panels and the granite dry stone ‘kalugal’ walling. Splashes of colour occur on inner boundary walls, a small homage to the Mexican architect Barragan as well as to the intense colours found in all aspects of Sri Lankan life. The structure incorporates heavy roof vaults of in-situ concrete but spanning great distances and thereby minimising columns and allowing for great flexibility in reorganising internal partitions.

After the initial competition win and a year of intensive work in 2001, the project was put on hold by the FCO in response to an internal review of projects. Four years later, however, the project was revived and following design amendments to a revised brief the project was let as a design-and-build contact in May 2006. The building was formally opened in May 2008 and High Commission staff moved into the building shortly afterwards.