葡萄牙,科技与管理学院大楼/ Nuno Montenegro,M+P Architects建筑师事务所

建筑摄影师费尔南多·格拉(Fernando Guerra)为我们带来一组由葡萄牙建筑师Nuno Montenegro设计的校园建筑照片。

各种人形轮廓穿透室内外墙体。

该建筑坐落于葡萄牙贝雅科技大学(Polytechnic Institute of Beja)校园内,属于科技与管理学院教学楼。

以下是建筑师提供的其他信息:

--------------------------------------------------------------------------------

建筑师Nuno Montenegro为葡萄牙贝雅科技大学的科技与管理学院设计了一栋教学楼。

一些使用者说,你也许根本不会有孤单的感觉。事实上,学院大楼就是一批手工艺品和艺术作品的集合,给人带来无限遐想。

零星点缀在大楼各处的人形轮廓表达出了“感知引导学习”的设计主旨。

这一主旨也通过一系列其他空间构件向观者提出了挑战,如迷宫一般的走廊和没有人形洞口的立面。

放眼望去,一片洁白,让人更难分辨东南西北。

空间看起来跟博物馆一样磅礴大气,其功能包括实验室、普通教室和行政管理服务空间。

该建筑总面积为4250平方米,是整个综合建筑的一期工程。

Nuno Montenegro M+P建筑师事务所位于葡萄牙的特茹河(Tejo)自然保护区附近。

为适应日益增长的公共和私人客户数目,事务所创办于2003年,分为跨学科项目部和开发项目概念设计部两个主要部门。

原文:http://www.dezeen.com/2010/04/06/school-of-technology-and-management-by-nuno-montenegro-mp-architects/

翻译 www.ArchGo.com Lepus

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architectural photographer Fernando Guerra has sent us his photographs of a college building designed by Portuguese architect Nuno Montenegro.

Interior and exterior walls are punctured by the silhouettes of people.

Located on the campus of the Polytechnic Institute of Beja, Portugal, the building houses the School of Technology and Management.

Here is some more information from the architect:

Located in Polytechnic Institute of Beja, Portugal, architect Nuno Montenegro has designed the School of Technology and Management.

Some users say that you may get the feeling you’re not alone. In fact, the School is a collection of artefacts and compositions that offers imaginary pathways.

‘Learn by perception’ is a leitmotiv expressed by scattered silhouettes throughout the building.

This leitmotif challenges the viewer through a series of other spatial elements, such as labyrinth-like corridors and façades without perceivable openings.

The colour palette is obsessively white, making it harder to distinguish certain areas from one another.

While the space appears to be as monumental as a museum, framing space, its program comprises laboratories facilities, standard classrooms, and administrative services spaces.

The construction, with total area of 4250 m2, corresponds to a first phase of the overall complex.

Nuno Montenegro M+P offices are located near the natural reserve of Tejo estuary, in Portugal.

Established in 2003 to answer to an increasing number of public and private clients, the office is been supported by an interdisciplinary team and by the conceptual vocation of the developed projects.