法国,南特,Les Ti’Canailloux托儿所/ Topos Architecture建筑事务所

建筑师:Topos Architecture建筑事务所

地点:法国南特

客户:Association “Les Ti’Canailloux”

项目面积:350平方米

项目年份:2008-2009

摄影:Patrick Miara

这家托儿所位于法国的南特一个居民区内,建筑基地就在两条街道的拐角处,占地700平方米,枝繁叶茂。建筑师选用了跟最初的城市建筑相似的外形,与这片区域相协调。托儿所就是通过这种方式设计出来的,建筑师首先将它设想为一个首饰盒:巨大的体量看上去像是从初始的中心体量中伸展出来的,就像一栋大房子。

建设系统:

托儿所的设计目的就是在建筑物的身后为孩子们提供一处与外界隔离的安静花园,其中载种着树木。

主要建筑材料是木材(欧洲落叶松)。它用在框架、垂直覆层和屋顶上,完全包裹着建筑。落叶松不用化学品处理,但采用了一种建立在古老工艺基础上的新型技术:“Oléothermie”。木材用植物油浸泡之后就可抵挡真菌的侵蚀。

两侧山墙覆以轮廓鲜明、色彩亮丽的聚碳酸酯板,这种板材是依据最新的工艺制成的。“聚碳酸酯”通过这种技术可迅速吸收大量光线,更加突出了建筑物的现代化外观。

原文:http://www.archdaily.com/51965/les-ticanailloux-topos-architecture/

翻译 www.ArchGo.com Penny

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Topos Architecture

Location: Nantes, France

Client: Association “Les Ti’Canailloux”

Project Area: 350 sqm

Project Year: 2008-2009

Photographs: Patrick Miara

The nursery is located in Nantes, on a woody parcel of 700 sqm, at the corner of two streets, in a residential area. The Architects opted for an original urban building, in harmony with the district. In this way, the nursery is based on a jewellery box: the high volumes seem to come unfolded from an initial central volume. It looks like a big house.

Constructive system:

The nursery was designed in order to give, at the building’s back, a protected and quiet children’s garden with trees.

The main building material is the wood (European Larch). It is used for the frame, the vertical cladding and the roof. It entirely covers the building. The Larch was processed without chemicals, but with an innovative technology based on old times techniques: “Oléothermie”. The wood is impregnated with vegetables oils that have proprieties against fungus.

The two gables are covered by chiselled and colored Polycarbonate, according to a new process. With this technique, the “Polycarbonate” soaks up the light. It accentuates the modern looking of the building.