法国,巴黎,多媒体教学资源中心/ Béal & Blanckaert建筑 事务所

建筑师:Béal & Blanckaert建筑事务所

地点:法国巴黎,Villeneuve d’Ascq科学区

项目负责人:Antoine Béal and Ludovic Blanckaert

项目组:J. Ramet, E. Veauvy, T. Foucray, L. Zimny

业主:HDM – Becquart

项目面积:950平方米

预算:1,850,000 euro

项目年份:2007-2009

摄影:Julien Lanoo

该项目属于法国里尔科技大学的一部分,其中聚集了校园所有的IT发动机,还包括一根巴黎北部独有的、技术极为先进的录音竿。

在进行城市规划时,我们在选择难以自我肯定的都市风格还是校园景观这个问题上陷入了两难的境地。于是,我们完全不加任何判断,断然地执行设计准则,通过在场地中设计一个新物体,重现了场地模棱两可的风格。这事实上是一条新人行道,它衔接了校园的若干部分,分别将各块场地组织起来,而这些部分原本互不干扰。

新建筑是原有建筑的扩建部分,但是必须保持功能上的独立性。这个规整、独立的几何体呈十字形,其两翼的功能各不相同,是根据方位、距离远近和供需要求的功能标准划分的。

附近几堆土被摊平,整成和建筑屋顶造型相似的几何形体。屋顶、立面都由黑色锌板表皮构成,表面曲折不平,化解了景观和建筑之间的矛盾。

原文:http://www.archdaily.com/56438/centre-of-pedagogic-multimedia-resources-beal-blanckaert/

翻译 www.ArchGo.com 文晶

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Architects: Béal & Blanckaert

Location: Scientific quarter, Villeneuve d’Ascq, Paris, France

Principals: Antoine Béal and Ludovic Blanckaert

Project Team: J. Ramet, E. Veauvy, T. Foucray, L. Zimny

Bet: HDM – Becquart

Project Area: 950 sqm

Budget: 1,850,000 euro

Project Year: 2007-2009

Photographs: Julien Lanoo

The project is integrated into the scientific university of Lille I. It groups the entire IT motor of the campus and contains also a really sophisticated recording pole, unique in the North of Paris.

We find ourselves here in an urban plan that hesitates between an urbanity that has difficulties to affirm itself and a landscape campus. Far from any judgment and enforcing in a peremptory way our truth, we recapture the ambiguities of the site through placing a new situated object in it. Indeed, a new footpath discretely structures the place through joining together the parts of the campus that did not know each other.

The equipment is the extension of an existing building, but has to preserve its functional autonomy. A regulated autonomic geometry, based on a crossed picture, contains in its wings the different programmed entities divided in accordance with functional criteria of orientations, proximities and supplies.

The neighboring piles of soil are leveled and put in geometrical forms in relation to the roof of the building. With this roof, the façade, constituted of skins of black zinc, fold and unfold itself, translating the troubles that exist here between landscape and architecture.