法国,爱因斯坦中学/N+B

建筑师:N+B Architectes

地点:Bagnols –sur-Cèze, 法国

负责人:Elodie Nourrigat; Jacques Brion

协作建筑师:Francis Privat

面积:20,000 平方米

预算:17,000,000

年代:2006-2010

摄影:Paul Kozlowski

- 恢复策略“找到适宜的规模”,在建筑的室内和外部空间重建人类的尺度。该项目利用校园的模式吸引了人们的注意。优点是具有教育建筑的可识别性。被注视的空间让学生找到社会生活相应方式,适合而被监督(容易找到路,优良的空间)。

- 寻找中心,中心靠近其它的功能空间,球场是该项目的主要内容,集会场所是过渡空间。它可直达食堂,餐馆,行政,工作室,综合教学室。学生们在闲暇时间会聚集在这里。这就是为什么我们要提出设计出的特定空间的特点,很容易做到,有趣,,给室外的空间以特点。球场位于景观的中心位置,主要是无机材料,让花园有所不同。

- 低矮的建筑对地面的影响较小,获得更好的位置和空间。这种灵活性使建筑适应功能,并不断调整自己。

- 一个真正的景观项目

建筑的空间具有很好的识别性,有自己的空间序列,制造良好的氛围。建筑物之间的花园改善视觉效果和热舒适性,并提供多样性的景观。中学西北保持了一块绿地,学校内显得宽大。

-时间因素

要创建一个新的学校,在未来持续很长时间。仅仅在交付之前建造它是不够的。要赋予它跨越时间的力量,成为一个美妙的场所。考虑到教育项目的要求,建筑的灵活性要求、环境保护和它的公共性质。自然环境也成为学校教育的因素。该建筑项目本身成为教育的因素,因为让学生在现实环境中认识到自己的行为,学校建筑的目的是给我们的后代一个健康的生活环境。

为了可持续发展,精心选择建筑材料。对能源的使用进行了技术上的管理,这也是从场地延伸出来的逻辑。我们提出恢复空间一致性,并形成一个具有空间透视感的布局。


Architects:?N+B Architectes

Location:?Bagnols ze, France

Directors in Charge:?Elodie Nourrigat & Jacques Brion

Associate Architect:?Francis Privat

Project Area:?20,000 sqm

Budget:?17,000,000 ?

Project Year:?2006-2010

Photographs:?Paul Kozlowski

The High School Albert Einstein, Brassens site, is a big building of the 60s. Built with a model, it is composed by high linear buildings from 60 to 80 cm lengh and big metallic workshops. Sites analysis shows several functional gaps. Today it is important to change establishments image by the way of idea and contemporary vision.

- Reconquests strategy Find places scaleThe stake is to reconquest the human scale in building and exterior spaces. The project draws ones inspiration from campus model which presents the advantage to be flexible and to allow a better identification educations poles. This intervention process also allows to students to find easily a way and fit into a social life while being supervised (easy reading of circulations, gratitude of spaces).

- Find centrality, establishment heart close to all the functions The court is the major element of the project, meetings place but also transition. Its localization offers direct connection with the cafeteria, restaurant place, administration, workshop, general teaching room, school life. Here gather the students during their free time. That is why it is necessary to propose qualities of specific spaces, easily appropriable, playful and to bring a feature to the exteriors arrangements. The landscape treatment of the court is voluntary urban type like central place, mainly mineral, allowing a differentiation with gardens.

- Realize low heights buildings, low influence on the ground to get a better distribution and spaces occupation. This flexibility allows adapting itself to the program and to the discipline in constant evolution

- A real landscape project

Spaces are treated and easily recognizable to assert an idea of sequences and gratitude educations pole. Gardens between the buildings are like screens improving a better visual and thermal comfort and offering landscape diversity. Visual borderlines are more and more wide thanks to the preserving of the green space in the Northwest of the High School.

- To join over time

To create a new school it is to fall in the future and to think of the duration. It is not enough to produce a building operating during its delivery. It is necessary to give to it the strength to cross the time and to be a successful tool. Our intervention takes into account the educational project, the architectural flexibility, the environmental protection and the public character of the building. For it is necessary to become aware of the place which the intervention is going to join and to bring to the foreground its fundamental qualities. The natural elements have to become the symbols of the equipments all the more when it is about places of training. The architectural project becomes itself an educational object, because it shows a conscious act of a reality but especially stakes in the environmental scale, in a concern to leave with the future generations a healthy living environment.

To think of a sustainable development crosses well on by the qualitative consideration of materials, a technical work on the management of the energies, but also by a logic the layout of places. It is in the sense that we began this project, by joining in the time. The intervention which we propose allows restoring coherence and featuring to the set by means of a new spatial scenography.