法国,93区Aubervilliers,Diderot d’Alembert校医务室/Chartier/Dalix

建筑师: Chartier/Dalix事务所

地点: 法国,巴黎,93区Aubervilliers

客户: Conseil Géneral du 93 – DBD

工程设计: E.P.D.C.

项目面积:154 平方米

项目年份:2010

摄影项目年份:2010 : Mathieu Janand

医务室位于法国巴黎郊区Aubervilliers的Diderot d’Alembert高中的操场边。该建筑分为两个独立的部分,一边是厕所和医务,另一边是办公室。

建筑功能上的区分也表现在每一边使用的不同颜色上,一边用红色,一边用绿色。室外的e光线通过点状的小洞进入室内。小洞的颜色渐变。外立面是一条缓和的折面。由于建筑的功能需要私密性,利用顶棚采光。


Architects: Chartier/Dalix Architectes

Location: Aubervilliers (93), France

Client: Conseil Gneral du 93 C DBD

Engineers: E.P.D.C.

Project Area: 154 sqm

Project Year: 2010

Photographs: Mathieu Janand

The infirmary is located inside the playground of the highschool Diderot dAlembert in Aubervilliers, in the suburbs of Paris. The construction is separated in two, by both its fonctions and acces. On one side you can get to the infirmary and the toilets, on the other to the office.

The separation also appears in the colors used on each side of the building, green and red. The inside light comes through the facades by pixalated openings. A gradient color links both of the side visualy. A banch has been added on the facade folowing the smooth angles. Regarding the intimacy required by this kind of programm, we have choosen to get the natural light form a skydome.