法国,Jolimont公立学校/Laurens & Loustau事务所

建筑师: Laurens & Loustau 事务所

地点: 法国,图卢兹 (31)

项目组: Marc Laurens, Pierre Loustau

客户: S.A Cogemip, Région Midi-Pyrénées

工程设计: Ingénierie Studio

项目面积: 2,810 平方米

年代: 2002-2004

摄影: Damien Aspe

Jolimont公立学校致力于图形艺术教育的部门与运动场整体设计。一层的平面组织适合当前图形工业的趋势,为大型的艺术和设计提供空间,让学生能找到灵感。印刷工艺职业培训中心的入口大厅面对街道,它成为专业和教学的集会场所。

在广阔的大厅里,地面的混凝土字母雕塑表达了对传统印刷术的敬意。建筑没有明显的外立面,人们通过一系列缩进折叠的走廊进入大而明亮的大厅。23个采光口伸出屋顶。采光口数量多,弱化了立面;在夜间灯光效果突出:黑色的墙面隐藏在夜色中而采光口凸显出来。


Architects: Laurens & Loustau Architects

Location: Toulouse (31), France

Project Team: Marc Laurens, Pierre Loustau

Client: S.A Cogemip, Région Midi-Pyrénées

Engineer: Ingénierie Studio

Project Area: 2,810 sqm

Project Year: 2002-2004

Photographs: Damien Aspe

All the area devoted to the pole of graphic arts at the Lycee Jolimont takes up a whole plot of land along an athletic track. The ground-floor,is dedicated to the organization?,a choice favorable to?the current motion forward scheme of graphics idustries, which only leaves room, on the 1st floor, for the big art and design?room,?turned into a place propitious to inspiration. The presence on the pole premises of?a vocational training center?dedicated to?printing?crafts enjoying an entrance on the?main street?allowed us to design a great hall, as a meeting point at the crossroads of the teaching and? professional fields.

A vast and directional area, this place pays homage to the traditional typographical methods through big concrete letters emerging from the?ground. There is no apparant facade front on the outside; one gets access to the great luminous volume of the hall?through a passage behind a vast graphic section/ wall , with folded in and indented?sides . Overhanging?the?wall, 23?paper hen?sheds are scattered over the roofing. They are voluminous and by further concealing the facade, reinforce the idea of a cover ; In the evening light?the building stands out: the black?wall disappears and the lights illuminate the colored inner faces?of the paper hen sheds.