法国,巴黎,文化中心/RMDM

建筑师:RMDM 建筑师事务所

地点: 法国巴黎,Saint Germain Les Corbeil

室内和景观设计: RMDM

结构工程师: SOTEC Ingenierie

业主: Communatute Agglomeration Seine Essonne

场地面积: 5,450 m2

建筑面积: 2,450 m2

竣工时间: 2009年12月

摄影: Herve Abbadie

该建筑包括由休息厅连接的两个部分:图书馆(改造)和多功能活动中心(新建)。建筑设计采用简洁、清晰的建筑体量,混合多样的功能通过材料的运用得以区分。

文化中心围绕接待空间和一个花园建造。花园自身形成独特的空间,就像修道院里功能和空间交会的回廊。

建筑前面的线性划分起到相当重要的作用。为了保证对周围建筑视觉上尽量少的影响,新建筑尽可能的延展开。对于一个功能决定的项目而言,很显然,对体量上的分配变得越发的复杂。为了具有独特的特征,新建筑融入到环境中,隐约可见。


Architects: RMDM Architectes

Location: Saint Germain Les Corbeil, Paris, France

Interior and Landscape Design: RMDM Architectes

Structural and Constructional Engineer: SOTEC Ingenierie

Client: Communatute Agglomeration Seine Essonne

Site Area: 5,450 m2

Building Area: 2,450 m2

Completion Date: December 2009

Photographs: Herve Abbadie

The project is built around the reception spaces and a garden under control. The garden itself can structure the space, like a cloister where the spaces and functions eventually meet.

The linear frontage devide is important. Indeed in order to minimize the visual impact from surrounding houses, the project extends as much as possible. A project sculpted by its program, with its volume obviously becoming more complex in its division. Developing its own identity, this project is subtly inserted in its environment.