西班牙,Menjarosa校园食堂/dooa

建筑师: dooa arquitecturas

地点: Torrevieja, Alicante, 西班牙

项目组: Asunción Díaz García, Vicente Pascual Fuentes, Miguel Pérez de Sarrió Fraile

贡献者: María Amorós Gonzálvez (engineers), José María Vidal Coves (engineer), Santiago Lloret Fuentes (structure)

客户: Consellería de Educació de la Generalitat Valenciana

承包商: JOST S.A.

建筑面积: 344 m2

年代: July 2009

摄影: Pepe Pascual Fuentes

你还记得在学校的操场上和朋友们一起玩耍的时光吗?本项目正是要在最有趣的地方建造学校的食堂。所以,本设计尽量减少操场的损失,让建筑成为童年的内容,与孩子们互动。

食堂和教室之间有一片墙。原有的树木被保留下来,它被玻璃围合在建筑内部,孩子们在树木边上吃午饭。

为什么是那种颜色?也许是因为遥远的Torrevieja的粉红色盐湖的记忆,或者,只是因为我们“感觉”。


Architects: dooa arquitecturas

Location: Torrevieja, Alicante, Spain

Project Team: Asunción Díaz García, Vicente Pascual Fuentes, Miguel Pérez de Sarrió Fraile

Contributors: María Amorós Gonzálvez (engineers), José María Vidal Coves (engineer), Santiago Lloret Fuentes (structure)

Client: Consellería de Educació de la Generalitat Valenciana

Constructor: JOST S.A.

Building Area: 344,24 m2

Project Year: July 2009

Photography: Pepe Pascual Fuentes

Do you remember those unforgettable moments playing with your friends at school in the courtyard? It´s exactly there, in the funniest place, where it´s necessary to build new school’s canteen. The project tries to minimize the playground lost, becoming an extension of the childhood area, able to interact with the children.

A big wall where it’s possible to draw in closes the school’s canteen towards the classrooms. The trees that existed before remain and “enter” in the building through a big glass wall which allows children to have lunch next to the vegetation, in close contact with it.

And why that color? Maybe because of a distant memory of the famous pink salt lakes in Torrevieja, the place where the project is, or maybe just because we “felt” it that way.