丹麦,哥本哈根,贝纳多特学校扩建/Tegnestuen Vandkunsten

建筑师: Tegnestuen Vandkunsten

地点:丹麦哥本哈根

业主: Bernadotteskolen

工程师: Moe & brodsgaard

承包商: DrivhusEffekten ApS

建筑面积: 253 m2

竣工时间: 2009

摄影: Adam Mork

Vandkunsten完成了一个位于哥本哈根北侧的Bernadotte学校的扩建工程。校舍在过去数年里逐渐占据了一些老别墅,创造出具有特色的曲折教学环境,但是却缺乏足够的设施和基本的室外空间。

Vandkunsten的新建筑增加了一个图书馆和一个带舞台的体育馆,并且扩大了现有教室和工作室。新建筑的屋顶平台为孩子们提供了更大的彼此相连的活动场地。所有的新空间都与现有的入口和流线空间想连接。

建筑结构体系采用轻质的木材和钢材,保温隔热材料的性能优异。该项目采纳原有建筑的曲折作为空间的基本出发点。Vankunsten标志性的黑色板材运用取得了视觉上的连贯性。立面板材上的不锈钢钢丝和五金配件与三种爬墙绿植相应成趣,共同形成新建筑的独特特征。


Architects: Tegnestuen Vandkunsten

Location: Copenhagen, Denmark

Client: Bernadotteskolen

Engineers: Moe & br?dsgaard

Contractor: DrivhusEffekten ApS

Project Area: 253 m2

Completion Date: 2009

Photography: Adam M?rk

Vandkunsten��s new building adds a library, a gym with stage facilities and extends existing classrooms and workshops while new roof terraces leave a larger and more articulated playarea for the kids. All new spaces tie into existing access and circulation.

Construction is lightweight in wood and steel and insulation values are high. While the project accepts the labyrinthine as a fundamental quality of the place, a degree of visual coherence has been achieved with vandkunsten��s trademark black cladding �C and with the stainless wires in place for the three kinds of creepers that have been planted along the new house.