斯洛文尼亚,Lev办公楼/Andrej Kalamar

建筑师: Andrej Kalamar - Studio Kalamar

地点: Ljubljana, 斯洛文尼亚

结构设计: Anton Berce, IZTR

HVAC设计: Lenassi

电气设计: Eldata

客户: Regal d.o.o. Murska Sobota

承包商: SGP Pomgrad d.d.

建筑面积: 4,200 平方米

预算: 2,300,000 

项目年代: 1999-2001

建造开始时间: 2002

摄影: Miran Kambič

城市环境

周围交通繁忙,空间多样化。

功能

可见的部分容纳办公室和零售,只占总面积的1/3.地下部分有三层,容纳地下停车和旁边旅馆的一些功能空间。

方案

为了让建筑免受繁忙交叉路口的影响,建筑与旁边的两个建筑围合出一个中庭,它是公共活动的中心。

信息

建筑光洁的表面,简洁的形式与人们互动,它反射人们的活动。垂直向的窗户表面的图案在很大的尺度上形成节奏感,玻璃内的金属条有两种不同的色彩,人们在移动的时候会看到渐变的效果,外层的玻璃上印有图案,在小尺度上柔化了节奏感。


Architect: Andrej Kalamar - Studio Kalamar

Location: Ljubljana, Slovenia

Structural Engineering: Anton Berce, IZTR

HVAC Engineering: Lenassi

Electrical Engineering: Eldata

Client: Regal d.o.o. Murska Sobota

Contractor: SGP Pomgrad d.d.

Built Area: 4,200 sqm

Budget: 2,300,000 

Project Year: 1999-2001

Year of Construction: 2002

Photographs: Miran Kambič

Urban context

Impact of heavy traffic, diversity of physical space.

Program

Visible part, housing offices and retail space, represents only a third of the entire structure. Below ground, three more levels accommodate parking and additional programs for the adjacent hotel.

Scheme

Protective against the impact of the intersection, the building is oriented within where, together with adjacent buildings, it forms an open atrium, a nucleus of public activities.

Information

The high-polished minimal form interacts with drivers passing by, echoing their movement. The “chromosome image” of the vertical window openings provides movement with a large scale rhythm, the layer of creased metal in two contrasting hues interacts with motion by changing colour, the outer layer of printed glass softens the volume in small scale rhythm of continuous code.