克罗地亚,Bale体育馆/3LHD

项目名称: Sports Hall Bale

Location: Domenico Cernecca 3, Bale, Croatia

Author: 3LHD

项目组: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Ljerka Vučić, Marin Mikelić

合作者: Berislav Medić (UPI-2M, Structural Engineering), Robert Alar (UPI-2M, Structural Engineering) Mateo Biluš (B.M.P. Building Physics), Tomislav Fujs (Vodotehnika, MEP Engineering - Plumbing), Branko Ćorko (IPZ-elektroinženjering 22, Electrical Engineering), Igor Šundov (Rena prom, MEP Engineering - Mechanical)

基地面积: 3.660m2

体积: 6.084m3

一层面积: 984m2

业主: Bale Municipality

设计开始年代: 2005

建成: 2006

造价: 7,5M Kn / 1,0M €

摄影: Damir Fabijaniæ

bale是一个1000人口的意大利小镇,新体育馆靠近学校,它是当地除了教堂以外的第二大建筑。体育馆将来也用作社会集会。它容纳一个篮球场。

建筑外墙采用了当地的传统的石头材质的墙面做法。花了11个月才解决设计和建造的问题。采用了预应力钢筋混凝土(RC prefabricated elements)技术。......虽然是现代建筑,但是它有着当地传统的特色。

原文:http://www.archdaily.com/373/sports-hall-bale-3lhd/

www.ArchGo.com 翻译 参数

(转载请注明来源http://www.ArchGo.com建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译)

Project Name: Sports Hall Bale

Location: Domenico Cernecca 3, Bale, Croatia

Author: 3LHD

Project team: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Ljerka Vučić, Marin Mikelić

Colaborators: Berislav Medić (UPI-2M, Structural Engineering), Robert Alar (UPI-2M, Structural Engineering) Mateo Biluš (B.M.P. Building Physics), Tomislav Fujs (Vodotehnika, MEP Engineering – Plumbing), Branko Ćorko (IPZ-elektroinženjering 22, Electrical Engineering), Igor Šundov (Rena prom, MEP Engineering – Mechanical)

Site area: 3.660m2

Gross floor area: 1.108m2

Volume: 6.084m3

Footprint: 984m2

Client: Bale Municipality

Start of planning: 2005

Completion: 2006

Building costs: 7,5M Kn / 1,0M €

Photos: Damir Fabijaniæ

Bale (Valle in Italian) is a small place in Istria with a population of 1000 people. The new sports hall is adjacent to the old school, and due to the size of the village itself where this building is the second largest after the church, it will also be used as a public facility for various social gatherings. The size of the building has been defined by the basket ball playground and modified by additional facilities on the gallery: a fitness centre and a sauna, while the locker rooms are planned as an extension to the school.

The traditional local dry stone wall motif has been used as a template for the whole surfacing, and the small traditional stone hut, the so called kažun, an example of the archetypical structure has been used as the basic structural pattern. The sports hall solution plan has been made to meet the design and construction time schedule of 11 months, which was possible only by using RC prefabricated elements. All the bearing and façade elements of the sports hall have been made from prefabricated elements. Its integration into the environment has been achieved by minimizing its size, blending with the landscape but also by using local stone materials for façade surfacing which gives to this modern building the appearance of an traditional house.