新加坡,钓鱼住宅/Guz事务所

建筑师: Guz Architects

地点: Singapore

MSE工程师: C&S Engineers

M&E工程师: Herizal Fitri Consultants

面积: 726 平方米

总基地面积: 540 平方米

项目面积: 2009

摄影: Patrick Bingham Hall

为了适应新加坡炎热和潮湿热带气候,现代化的一层住宅采用了开放的空间,自然通风,并朝向大海的广阔视野。

主要的设计概念是创造一个与自然有密切关系的住宅,它的游泳池连接景观,最终在视觉效果上与大海相连。地下一层的U形丙烯酸窗加强了“连接”的概念,它可以让泳池的自然光进入室内,也让室内可以看见泳池。弯曲的屋顶象征海浪,也意味着它靠近海边。屋顶上覆盖光电池,给住宅提供足够的电量,而其余部分的屋顶为居住者提供绿色的户外休闲空间。

钓鱼住宅是谦逊的,依然是豪华的住宅,与自然和谐。


Architects: Guz Architects

Location: Singapore

MSE Engineers: C&S Engineers

M&E Engineers: Herizal Fitri Consultants

Area: 726 sqm

Gross Floor Area: 540 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Patrick Bingham Hall

This modern tropical bungalow encapsulates the essence of living in the hot and humid climate of Singapore by creating open spaces which encourage natural ventilation and offer residents views to the ocean.

The main design concept is to create a house which has close relationship with nature and this is achieved by having a swimming-pool linking the house with the landscape and ultimately visual connections with the sea. The idea of connection is reinforced by having the basement level media-room with a u-shaped acrylic window which allows diffuse natural light in and also views out into the pool. The curved roofs, which symbolizing the sea waves, also emphasize the idea of the nearby sea. These are almost totally covered with thin bendable photovoltaic panels supplying enough energy to the house, while the remaining area is used as a green roof giving residents some outdoor leisure spaces.

Fish House is a modest and yet luxurious residential design which gives residents opportunities to live in harmony and comfortably with nature.