日本,冲绳县,极简主义住宅/Shinichi Ogawa

这个狭长的房子在日本冲绳县,由日本的小川真一事务所 设计,它把一个狭长的基地分为生活空间和院子。

极简主义住宅由4面墙围合起来,内部分为3条。

第一条是院子,它朝天空开放,它与第二条隔着一层玻璃。

中间一条的体量包括了卧室、客厅和工作区。

第3条在封闭的墙后面,包含厨房,杂物间和浴室。

建筑采用混凝土,网格3平方米。

来自建筑师的详细信息。

极简主义住宅

住宅位于日本冲绳县糸满市,主人是一对夫妇。

房子采用3米模数,都是正交方向,由4块垂直的外墙和一块水平的屋顶组成。

功能布局如下:院子3米×18米,混凝土空间3.0米(3 × 1)高9.0米(3 × 3)宽以及18.0M(3 × 6)长,里面的家具像墙壁一样。

空间结构的特点是:墙一样的家具把室内的空间分为2个部分。

外面的空间与院子像连接,它的功能是:客厅、餐厅和卧室,内部的空间的功能是:厨房,化妆室和学习室。

淋浴室、卫生间、小厅、储藏和服务空间位于家具墙的后面,所有的空间结合在一起创造一种生活方式,尽量减少空间划分。

考虑到冲绳县的气候和阳光因素,室外的院子上方有挑檐,以此控制阳光直射到室内。

外墙采用光触媒涂料以便于维修。

厨房,化妆室,学习室采用同样的功能柜台,其表面是“杜邦可丽耐”。住宅的极简主义居住空间适应可变的多样化的生活方式。


This long narrow house in Okinawa, Japan, by Japanese studio Shinichi Ogawa & Associates is divided lengthways into a courtyard and living space.

Called Minimalist House, the property is surrounded by four solid walls and internally divided into three strips.

The first forms a courtyard open to the sky and is separated from the second strip by a glass plane.

This middle section contains bedroom, living room and workspace furniture in one volume.

The third space is enclosed behind a wall and contains the kitchen, utility room and bathroom.

The building is a concrete construction on a three square-metre grid.

Here’s some more information from the architects:

MINIMALIST HOUSE

This building is a court house for a couple in Itoman-shi, Okinawa, Japan.

The house is built on a 3M grid module in all XYZ directions, while it is composed of 4 vertical plates as exterior walls and 1 horizontal plate as a roof slab.

A functional layout is created by inserting a void of 3M x 18M which is the court for the house and wall-like furniture into the concrete structure space which dimensions are 3.0M (3×1) high by 9.0M (3×3) wide and by 18.0M (3×6) long.

The space composition is characterized by the division of the house into two areas by a like-wall furniture.

The first area is composed of the living room, dining room, and bedroom as an interior space connecting with the exterior court in a linear arrangement, while the other space is composed of the kitchen, powder room, and study room in a succession.

The shower room, toilet, small court, and various storages are laid out in this wall-like unit, which also incorporates the services ; all spaces combined together create a lifestyle that minimize the division of the space as much as possible.

With regards of the natural light of Okinawa’s climate, the internal space connecting with the outside is designed with eaves in order to control the amount of direct sunlight coming inside the house.

The exterior wall is designed to facilitate maintenance by applying photocatalyst paint.

The functional counter unit incorporating the kitchen, powder room, and study room is made of integrally a solid surface “DuPont Corian”. Consequently, this house is creating a habitation space that invites to a minimal and a flexible and various lifestyle.